Demirtaş saat verdi! Erdoğan’ın neden düşmanca davrandığını açıklayacağını belirtti

Demirtaş saat verdi! Erdoğan’ın neden düşmanca davrandığını açıklayacağını belirtti
Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yarın akşama saat vererek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘kindar, öfkeli ve düşmanca davranma sebebi’ni açıklayacağını söyledi.

Demirtaş, Twitter’dan şunları yazdı: “Erdoğan bize karşı neden bu kadar kindar, öfkeli ve düşmanca davranıyor? Yarın saat 19.00’da burada detaylarıyla açıklayacağım, lütfen bekleyin.”

Erdoğan bize karşı neden bu kadar kindar, öfkeli ve düşmanca davranıyor? Yarın saat 19.00’da burada detaylarıyla açıklayacağım, lütfen bekleyin. Erdoğan’ın yakın geçmişte kullandığı sert ifadeler hala akıllarda.

Erdoğan, deprem dönemindeki yetersizliği nedeniyle hükümeti eleştirenleri hedef alarak hakaret yağdırmıştı: “Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay’da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar.”

Erdoğan yine bu dönemde eleştirilere tehditle karşılık vermişti: “Yalan haber, çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri takip ediyoruz.”

Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri hakkında konuşurken de hakaretlerini eksik etmemiş, muhalefeti şöyle hedef almıştı: “14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar.”

Cumhurbaşkanı, 23 Kasım’da partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na özel bir yer ayırıp ‘saydırdıkça saydırmıştı’ . Erdoğan, Kılıçdaroğlu için ‘gafil, namert, sefil kifayetsiz’ gibi ifadeler kullanmıştı.

Erdoğan, 1 Haziran 2022’de Gezi eylemleri hakkında da yine saydırmıştı. Erdoğan daha önce yalanlanan ve ileri sürdüğü delilleri bir türlü açıklayamadığı ‘camide bir içtiler’ iddiasını yeniden diline dolayıp şunları söylemişti: “Düşünün Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar