Davutoğlu'ndan Aksa operasyonu açıklaması: Destekliyorum'

Davutoğlu'ndan Aksa operasyonu açıklaması: Destekliyorum'
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu X-Twitter hesabından, Filistin’in Hamas’ın İsrail’e başlattığı operasyonu desteklediğini açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu desteklediğini duyurdu.

Çatışmaların asıl sebebinin ‘İsrail’in işgali altındaki topraklarda süregiden saldırılar ve yeni yerleşimler kurması’ olduğunu belirten Davutoğlu, Filistin’in İslam dünyası tarafından ‘sahipsiz’ bırakıldığını söyledi.

Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırması ve ateşkesin sağlanabilmesi için diplomatik bir eylem planı ortaya koyması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ve İslami kimliğinin sürekli ihlal edilmesi, İsrail işgali altındaki topraklarda süregiden saldırılar ve yeni yerleşimler kurulması karşında İslam Dünyası tarafından sahipsiz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini dün olduğu gibi bugün de destekliyorum. Kalıcı bir barış İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlara saygı göstermesi, egemen bir Filistin devletini engellememesi, işgal altındaki topraklarda yeni yerleşimler inşa etmemesi, Filistinlilerin en temel insani haklarına saygı göstermesi ve Gazze'ye dönük tüm ambargoların kaldırılması ile mümkün olabilir. İsrail'in muhtemel savaş ilanı ile daha da yıkıcı sonuçların ortaya çıkmaması için Türkiye vakit geçirmeden İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırmalı ve ilgili taraflar arasında derhal ateşkesin sağlanabilmesi için diplomatik bir eylem planı ortaya koymalıdır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar