Davutoğlu'dan çok konuşulacak Devlet Bahçeli açıklaması

Davutoğlu'dan çok konuşulacak Devlet Bahçeli açıklaması
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında "Çevre etiği ne kadar önemliyse, siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. İhlali düşünülemeyecektir. Dilek ve ümidimiz siyasi etik yasasının daha fazla gecikmeden, süratle çıkarılmasıdır" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.

Günboyu'na yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: "2016'da siyasi etik yasasını kim engelledi? Kime karşı yürütüldü bu kampanya? Bunlara yanıt vermesi lazım Sayın Devlet Bahçeli'nin. 

"KUMPASIN ARKA PLANI AÇIĞA ÇIKIYOR"

Bugün siyasi tabloda yani AK Parti, MHP ve Organize suç örgütlerinin başları o kadar iç içe girdi ki ülke bu çirkin tabloyu bu etik dışı ilişkileri milletimiz açıkça görüyor.

Geçmişte bize karşı yürütülen bütün kumpasın arka planı tek tek açığa çıkıyor. O kadar aşikar ki bugün Sayın Bahçeli'nin çıkıp, 'Çevre etiği ne kadar önemliyse, siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir ve ihlali düşünülemeyecektir' demesi de ortalığı temizlemez tabi. "

"SİYASİ HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PROJESİYDİ"

Siyasi Etik Yasası için, "Siyasi hayatımın en önemli projesiydi" nitelendirmesinde bulunan Davutoğlu, Erdoğan'ın o dönemde bu yasa tasarısına, "İlçe Başkanı bile bulamazsınız" diyerek karşı çıktığını hatırlatarak şöyle devam etti: "Sayın Bahçeli ne oldu da birden aklına, 'Siyasi Etik Yasası' geldi."

ERDOĞAN - DAVUTOĞLU KRİZİ

Söz konusu siyasi etik yasası daha önce 2015 yılında Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddetle karşı çıktı.


O dönemde AKP yönetimi hazırlıklarını rafa kaldırdı. Siyasi etik yasası, Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki en büyük krizlerden biri olarak değerlendirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar