Davutoğlu cephesi hangi AKP'li vekilleri hedef aldı?

Davutoğlu cephesi hangi AKP'li vekilleri hedef aldı?
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni kurmasının ardından AKP’li 16 milletvekili telefonla arayarak tebrik ettiği iddia edilmişti. AKP’den Konya milletvekili bazı isimler ‘tebrik ettiklerine’ ilişkin haberleri sert bir dille yalanladılar.

ALİ ÖZYİĞİT / GÜNBOYU

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Gelecek Partisi’nin Ankara’daki tanıtım programının ardından AKP’den 16 ismin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak tebrik ettiğini gündeme getirmiş fakat isim vermemişti.

Davutoğlu’na yakın haber kaynakları dün 16 AKP’li milletvekilinin isimlerini paylaştı. Konya’dan 10 milletvekilinin de isminin yer aldığı listenin paylaşılmasının ardından art arda yalanlama geldi.

"DAVASINI YARI YOLDA BIRAKMIŞ BİRİSİ"

AKP Konya Milletvekili Gülay Samancı, Davutoğlu ile görüşme gerçekleştirdiğine ilişkin iddiaları reddederek, “Geçmişten bugüne vefa duygusunu şiâr edinen, liderini ve davasını yarı yolda bırakmamış birisi olarak, vefasızlığı tebrik etmek gibi bir hasletim bugün olmadığı gibi hiçbir zaman da olmayacaktır. Sipariş üzerine yapılan bu tür spekülasyonlara itibar etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

"YÖNÜNÜ ŞAŞIRANLARI DA TEBRİK ETMEYİZ"

Tebrik görüşmesi iddialarına Konya milletvekili olan Hacı Ahmet Özdemir ise “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsa müfteridir” şeklinde yanıt verdi .

Yine listede ismi yer alan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta “Yolumuzdan dönmedik, dönmeyiz. Yönünü şaşıranları da tebrik etmeyiz. AK Parti'den nemalanmaya çalışan güruhun aslı olmayan iftiraları kirli algı oluşturma gayretinden ibarettir” diye açıklama yaptı.

“MAKAM SAHİBİ OLMAKLA ADAM OLUNMUYOR”

AKP Konya milletvekilllerinin art arda tebrik görüşmesini yalanlamasına Davutoğlu cephesinden sert yanıt geldi. Konuyla ilgili AKP eski Gümüşhane Milletvekili, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Feramuz Üstün açıklama yaptı. “Gelecek partisinin kuruluşu nedeniyle Sayın Ahmet Davutoğlu’nu aramak insani ve medeni bir durumdur” diyen Üstün, Bazı Konya vekilleri başbakanken yanında poz vermek için kendini yırtıyordu. Şimdi ise bir tebrikten bile korkup adeta tövbe ediyor. Meşhur söz makam sahibi olmakla adam olunmuyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar