Daron Acemoğlu'ndan Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki: "Ekonomi seçime kadar belki ayakta kalmaz"

Daron Acemoğlu'ndan Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki: "Ekonomi seçime kadar belki ayakta kalmaz"
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ekonomi profesörlüğü görevini yürüten Daron Acemoğlu, TCMB'nin açıkladığı 250 baz puanlık faiz artışının ardından Türkiye ekonomisini nelerin beklediğine dikkat çekti.

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomi politikalarında 180 derecelik dönüşüme gidildiği iddia edilse de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB üzerindeki hakimiyetini sürdürdüğüne yönelik veriler gelmeye devam ediyor.

Yüksek enflasyona karşın Merkez Bankası, piyasa gerçeklerinin oldukça altında faiz artırımları yaparak dolar kurunun yükselmesine engel olamazken, Prof. Dr Daron Acemoğlu, alınan kararı eleştiren ifadeler kullandı.

"SEÇİME KADAR EKONOMİ BELKİ AYAKTA KALMAZ"

Acemoğlu yaptığı paylaşımlarda yurtdışından edinilen finansman ile enflasyonunun dizginlemeyeceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası’nın 2.50 puan faiz arttırması ve enflasyonun ve ekonominin geleceğini Orta Doğu’dan gelen paraya bağlanması gerçekten endişe verici. Bu ne yazık ki şu anki politikaların bir tek kısa dönemde kaynak getirmek üzerine olduğunu vurguluyor.

Yurtdışından finansmanın nasıl enflasyonu dizginleyeceğini hala anlamış değilim. Bunun bir teorisi var mı acaba?

"ÜLKENİN EKONOMİK POTANSİYELİ SAVRULUYOR, ÇOK YAZIK"

Daha derin problem: Türkiye’nin yapısal bozukluklarına çare getirecek hiçbir şey yapılmadığı aşikâr. Belki ufak tefek faiz artışlarıyla ve Orta Doğu‘dan gelen kaynaklarla seçime kadar ekonomi ayakta kalır, belki ayakta kalmaz. Ama ülkenin ekonomik potansiyelinin savrulduğu kesin. Çok yazık.”

twit1.webp

twit2.webp

twit-3.webp

twit-4.webp











YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar