Danıştay Ocak 2022'de 60 KPSS puanıyla eleman alacak

Danıştay Ocak 2022'de 60 KPSS puanıyla eleman alacak
Danıştay Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile Ocak 2022'de başvuruları alınmak üzere Hizmetli Memur alımı yapacağını duyurdu.

Danıştay 60 KPSS puanıyla eleman alacak

Danıştay Başkanlığı, Resmi Gazete'de yer alan bir ilan ile personel alımı yapacağını bildirdi. Kadrolu hizmetli memur alımı yapacak olan kurum başvuru kılavuzunda ilana dair başvuru şartlarını açıkladı. İşte Danıştay Başkanlığı'nın memur alım ilanına ilişkin detaylar. 

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI 60 KPSS İLE HİZMETLİ ALIMI

Kamu İlanları kapsamında yayımlanan duyuruya göre; Danıştay Başkanlığı bünyesine yapılacak olan personel alımları KPSS puan sıralaması esasına göre olacak. İlana 60 KPSS puanıyla başvuru yapılabilecek ancak mülakata en yüksek puandan başlanarak belli sayıda aday çağrılacak. Duyuruya göre Dnaıştay toplam 5 memur alımı gerçekleştirilecek. Sgkbulteni.com kurum duyurusunda personel alımları için 2022 KPSS puanlarının geçerli olacağını duyurdu. İlana başvuruda bulunabilmek için ise aşağıda yer alan koşulların sağlanması gerekiyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru işlemleri hakkında Danıştay "Başvurular 10/01/2022 Pazartesi günü başlayacak olup, 20/01/2022 Perşembe günü sona erecektir. Adaylar Danıştay Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden başvurabileceklerdir. " bilgisini verdi. 

Danıştan hizmetli kadrosu için adayların posta yoluyla başvuru yada şahsen başvuru yapma girişimlerinin kabul edilmeyeceğini başvuruların duyuruda yer aldığı şekilde online kanallar üzerinden olacağı bilgisi verildi. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Danıştan bünyesinde hizmetli olabilmek için adaylardan istenen şartlar açıklandı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. (31/12/1987 ve sonrası doğmuş olmak, 2022 KPSS'den en az 60 puan almış olmak. İlana en az lise mezunu olmak üzere önlisans ve lisans mezunu adaylarda başvuru yapabilecekler. Son başvuru koşulu ise güvenlik soruşturması, arşiv araştırması sonucunun olumlu olması.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar