Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey görülmedi! İstanbul'da sahte 1 milyar dolar ele geçirildi

Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey görülmedi! İstanbul'da sahte 1 milyar dolar ele geçirildi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basarak Afrika ülkelerine çıkarma hazırlığındaki çeteye operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, 1 milyar dolar sahte para ele geçirildi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yabancı uyrukluların ağırlıkta olduğu şebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkelerine çıkarma hazırlığı içerisinde olduğunu öğrendi. Ekipler, şüphelilerin Kağıthane’de bulunan depolarına zaman zaman girip çıktıkları ve depoya çok sayıda kargo kolisi getirildiğini tespit etti.

Jandarma ekipleri, paraları basan ve nakledecek olan D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. adlı 3 İsveç vatandaşı, J.W. adlı İngiltere vatandaşı, A.K.K. adlı Gana vatandaşı ile A.Ö. adlı Türkü suçüstü yakaladı. Depoda yapılan aramalarda, Afrika ülkelerine götürülmek üzere kargo kasalarının içerisine yerleştirilmiş vaziyette 10 milyon adet, 100'lük banknotlar halinde toplam 1 milyar dolar sahte para ele geçirildi.

Şüphelilerin konakladığı Şişli’deki villalarda da arama yapan ekipler, bir miktar para ve ziynet eşyasına el koydu. Şüpheliler ile ilgili ülke konsoloslukları bilgilendirildiği belirtilirken yakalanan sahte doların Cumhuriyet tarihinin, tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte parası olduğu vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar