Cumhurbaşkanlığının saraylar ve arabalar için ödeyeceği para dudak uçuklattı!

Cumhurbaşkanlığının saraylar ve arabalar için ödeyeceği para dudak uçuklattı!
Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, işsizlik, düşük maaşlar ve birçok maddi zorluğa rağmen Cumhurbaşkanlığı bütçesi her yıl katlanarak artıyor. Cumhurbaşkanlığının 2023 saray ve araba harcamaları belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı uzun süredir inşaatları devam eden yazlık ve kışlık sarayların bu yıl tamamlanarak açılışının yapılması için bütçeden 118 milyon lira para harcayacak. Ayrıca Ankara, İstanbul, Muğla ve Bitlis''teki sarayların bakım ve onarımı için de sadece bu yıl 104 milyon lira ödenek ayrılmış durumda. 

20 ARABAYA 395 MİLYON TL VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığına bu yıl alınacak 20 taşıt ile sarayların döşeme ve tasarımları gibi işler için de sadece bu yıl 395 milyon 550 bin lira ödeme yapılacak. Beştepe''deki harcamaları dahil etmediğinizde bile Cumhurbaşkanlığının sadece bu yıl saraylar ve araçlar başta olmak üzere yapacağı harcama 640 milyonu aşacak.

Cumhurbaşkanlığının Ankara''daki devasa sarayının yanı sıra Bitlis''e yaptırdığı kışlık saray ile Muğla''ya yaptırdığı yazlık sarayların inşaatı da bu yıl tamamlanıyor.

İKİ SARAY İÇİN 1 MİLYAR 347 MİLYON LİRA HARCANDI

Sözcü''den Erdoğan Süzer''in haberine göre; Bu yıl iki saraya 118 milyon lira daha harcanacak ve iki sarayın bütçeye toplam maliyeti 1 milyar 347 milyon 900 bin lirayı bulacak.

HEM YAZLIK HEM DE KIŞLIK SARAY AÇILACAK

Yazlık Saray: Yazlık saray olarak da bilinen Muğla''daki Okluk Devlet Konukevi''ne 2018 yılından 2022 yılı sonuna kadar 672 milyon 500 bin lira para harcandı. Halkın bütçesinden bu yıl 13 milyon lira daha para harcanacak ve toplamda 685 milyon 500 bin lira maliyetle bu yıl resmen tamamlanmış girmiş olacak. Sarayın 880 dönüm peyzaj alanı, 37.7 dönüm de sosyal tesis alanı bulunuyor.



Kışlık Saray: Kışlık saray olarak bilinen Bitlis''teki Ahlat Köşkü ile Devlet Adamları Konukevi ve Tesisinin inşası için 2020 yılından 2022 sonuna kadar toplam 557 milyon 400 bin lira para harcandı. Bu yıl 104 milyon lira daha harcama yapılarak sarayın bu yıl bitirilmesi planlandı. Kışlık saray bittiğinde toplam 662 milyon 400 bin liraya mal olacak.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar