Elektrik fiyatları değişti: EPDK'dan son dakika açıklama

Elektrik fiyatları değişti: EPDK'dan son dakika açıklama
2022 yılına başlarken yüzde 100'den fazla zamlanan elektrik fiyatları, 2023'e girilirken sabit tutulmuştu. EPDK'dan gelen son dakika açıklaması göre ise şubat ayında sanayi tarafından kullanılan elektrik tarifesinde yüzde 12 indirime gidileceği açıklandı.

Seçim yılına girilmesi nedeniyle elektrik başta olmak üzere bu yıl başında tarifelere zam yapılmazken, bu kez indirim haberi geldi.

EPDK Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada "Sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz. Çok kısa süre içerisinde bu indirimin bütün tüketicilerimize de yansıdığını göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatının 4 bin 200 liradan 3 bin 650 liraya düşürüldüğünü bildirdi.

DÜŞÜŞ SEYRİ DEVAM EDECEK Mİ?

Elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan düşüşlerin piyasaya olumlu etkisinin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, fiyat hareketlerini titizlikle takip ettiklerini ve ivedilikle piyasaya yansıttıklarını vurgulayarak, maliyet bazlı düşüş seyrinin devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Yılmaz, elektrik piyasasındaki fiyatlarda düşüş seyrinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"ŞUBAT’TAN İTİBAREN YÜZDE 12 DÜZEYİNDE DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ"

“Özellikle kış ayları için bu gerçekten çok olumlu bir gelişme. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 200 liradan 3 bin 650 liraya düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin Şubat’tan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz.” (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar