Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tam kapanma' desteklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tam kapanma' desteklerini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı açılış töreninde yaptığı açıklamada 'tam kapanma' sürecinde esnafa yapacakları destekle ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda 'tam kapanma' sürecinde verecekleri destekleri ve memur maaşları ile emekli ikramiyeleri hakkında açıklama yaptı.

Memura, emekliye ve ihtiyaç sahibi ailelere bayram müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz.

Esnafa sağladığımız bin liralık kira yardımının süresini 1 ay daha uzatıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

1 TEMMUZ'A KADAR ERTELENDİ

Erdoğan, KOSGED bünyesinde küçük esnaf için 5 milyar liralık bir destek programı  hazırlandığını açıkladı. Bu program bünyesinde mikro işletmelere 30 bin lira, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar üç yıl ertelemeli faizsiz kredi kullandırılacağı bilgisini paylaştı.

Esnafa kullandırılan kredilerin geri ödemesinin 1 Temmuz'a kadar ertelendiğini söyledi. Erdoğan, işten çıkartma yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ayrıca emeklilere verilecek olan ikramiye zammı için de Meclis’e önerge verildiğini belirtti.

MECLİS'TEN GEÇTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liraya çıkarılmasını içeren madde TBMM Genel Kurulunda, kanun teklifi görüşmelerinde, kabul edildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar