Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyetinde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyetinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Sınırlarımız içinde ve dışında devletimizin bekası için görev yapan tüm güvenlik kuvvetlerimize Rabb'imden başarılar diliyorum.

Bu topraklardaki bin yıllık tarihimiz içinde cumhuriyetimizi sadece konserlere, göresel şölenlere boğmak doğru değildir. Bir asrı tamamlarken geçmişin kapsamlı muhasebesini yapmamız gerekiyor. Milletimizi asırlardır ayakta tutan vasfı, karşılaştığı onca badirelere rağmen birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkmasıdır. Her konuda aynı düşünmesek de aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz.

Deniz Harp Okulumuz bu sene 250. yıl dönümünü kutluyor. Deniz Harp Okulumuzun bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi yad ediyorum. 15 Temmuz sonrası hayata geçirdiğimiz reformlar burada da meyvesini verdi. Ordumuz vatanımızın güvenliğini sağlayarak, yargımız bağımsız ve tarafsız adalet dağıtarak devletimiz 85 milyonun tamamına hizmet ediyor. Ordumuz ile halkımızın arasını açmak isteyenler başarısız olmuştur.

Rus- Ukrayna çatışmalarıyla tüm dünyanın gözü Karadeniz'e çevrildi. Bir asır önce büyük güçlerin rekabet alanı olan bölgemiz bugün de aynı mücadeleyi veriyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Akdeniz'deki hukukunu sonuna kadar savunacağız. Kaosun ve belirsizliğin arttığı bir denklemde, Türkiye, askeri, diplomatik, ekonomik ve siyasi hamleleriyle kendinden söz ettirmektedir.

Kendi savaş gemisini inşa ve idame eden 10 ülkeden biriyiz. Nisan ayında hizmete aldığımız TGC Anadoluyla savunma alanında yeni bir lige yükseldik. Suriye'nin kuzeyine düzenlediğimiz askeri harekatlarla terör devleti heveslerini kursaklarda bıraktık. Bağımsızlığımıza leke sürdürmeyeceğiz. Demokrasimize vesayetin gölgesini düşürmeyeceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza ezanımıza gerektiğinde canımız pahasına sahip çıkacağız. Ne baskılar karşısında uysal bir koyun olacağız ne gereksiz maceralara atılacağız. Türkiye'ye ve necip Türk milletine yakışan ne ise onu yapacağız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar