Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV canlı yayınında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İBB'Yİ HEDEF ALDI

''Yaşanan tam bir basiretsizlik.İstanbul'a yakışmayacak görüntüler yaşandı.''

"Kilometrelerce kuyruk oluyorsa, bunun bir sorumlusu vardır.

Kar yağışını ben doğrusu bir bereket olarak görüyorum. Asla bir felaket olarak telakki etmiyorum. Hep yağmur yağmur diye bekledik. Şimdiyse kar yağışı gelince farklı bir yaklaşım ortaya koymaya başladık. Karın sebep olduğu ulaşım sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almak elimizde.

İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. Sizler eğer tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyruk oluyorsa herhalde bunun sorumlusu, sorumluları vardır.

Gereken yol açma ve tuzlama çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandı. Bunu yapmayanlar belli.  Bu tam anlamıyla basiretsizliktir.
Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Meteoroloji ile irtibatlı olarak sorumluluğunda bulunan yollarda gereken önlemleri aldılar.

Ben saat 03.00'e kadar işi takip ettim.

İRAN'DAN GAZ AKIŞININ KESİLMESİ

Biz İBB değiliz. Bizim İran'a borcumuz falan söz konusu değil. Bu iddialar yalandır. Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede de kendilerine söyledim. Onlar bir arızadan ötürü 10-15 gün erteleme durumumuz olacak dediler. Haziran'a kadar ertelemek suretiyle; biz de bu sert geçen kışı rahat geçiririz dedik. Tabi İran'da da kış şartları çok sert. En kötü şartlarda bir 10 gün esneme yaparsak bu süreci atlatırız dedi cumhurbaşkanı. Bakanlığımızdan bir ekibi gönderdik. BOTAŞ'tan bir ekibimiz orada. Zannediyorum ki inşallah şöyle bir 10 gün bilemediniz 15 gün sonra bu akış devam edecek. 

YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINA İLİŞKİN

Salgın koşulları nedeniyle alınmış bir tedbir. Dünyada hammade fiyatlarında artış sonucu enerji maliyetinde büyük artışlar meydana geldi. Kömür fiyatlarında beş kat doğalgaz fiyatlarında 10 kat artışlar söz konusu. 2021 yılında elektrik faturalarında yüzde 50 doğalgaz faturalarında yüzde 25 oranından devletimiz sübvansiyona gitmiştir. 

2022 yılında da benzer sübvansiyonlar devam edecektir. Ayrıca bir konut abonesinin elektrik ve doğalgaza ödediği tutar 2022'de asgari ücretin yaklaşık yüzde 40'ı oluşturuyordu. Şimdi yüzde 9'a kadar düştü. 2021 yılı verilerine göre konutlarda ortalama kullanım 134 kilowattır. 150 kilowatı aşan faturalar ayrı olarak faturalandırılıyor. 

ERDOĞAN'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

Son 20 yılda altyapı konusunda önemli yollar katettik. Ülkemizde iş yapma konusunda devrim niteliğinde adımlar atıldı. 

Dengeli büyümeye kesinlikle ulaşacağız. Ülkemiz olası manipülatif müdahalelerden daha az etkilenecek. 

Vatandaşlarıma sesleniyorum: Özel bankalara değil kamu bankalarına gidin. Bu sömürü çarkının içine girmeyin. 

ABD bugün enflasyonla mücadeleyi başaramıyorsa burada kendi ülkemizdeki şartlara buna göre bakmamız lazım. Enflasyonla mücadele önceliğimizdir. Enflasyonun olumsuz etkilerini asgari hissettirmek adına adımlar atılıyor. Rekabeti ve verimliliği arttırıcı politikaları hazırlıyoruz. Fiyat hareketleri yakından izleniyor.''

KUR KORUMALI MEVDUAT HESAPLARINA DAİR

Muhalefetin iktidar olarak bizim hangi yaptığımıza doğru dediği var ki? Marmaray'ı yaptık doğru mu dediler? Osmangazi Köprüsü'nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık doğru mu dediler? Hele hele şehir hastaneleri konusunda bunun bütçesi nereden denilen mantığı anlamıyorum. Bu mantık SSK döneminde hastaneleri mahfeden mantıktır. Hatırlayın Savaş Ay'ın programını. 

Türk lirası cinsinden enstürmanları arttırmak, vatandaşlarımızın kur karşısında mağdur olmaması için bu uygulamayı yaptık.

Bir kere siz iktidara ne zaman geldiniz? 20 yıldır biz iktidardayız. Neticesini aldık, şimdi de bunu uygulamaya aldık. Vatandaşın bu uygulamaya katılımı muhteşem. 25 Ocak itibariyle 203 milyar lirayı aştı. ''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar