Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kafe ve restoranlarla ilgili yeni gelişme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kafe ve restoranlarla ilgili yeni gelişme!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Esnaflarımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız" diyerek kafe ve restoranlarla ilgili yeni gelişmeyi açıkladı.

Kafe ve restoranlarla ilgili yeni gelişme!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Bilindiği gibi salgın sebebiyle ara verdiğimiz il kongrelerimize yeniden başladık. Kongrelerimizde görev üstlenen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kongrelerimize verdiğiniz destek için sizlere de teşekkür ediyorum.

AK Parti'nin girdiği 15 genel seçimin, mahalli seçimin, cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamında birinci çıkmasının sırrı, milletimizle tesis ettiği güçlü gönül bağıdır. Biz de milletimize vefa borcumuzu hizmet ederek, eser ortaya koyarak, ülkemizi ileriye taşıyarak ödemeye çalışıyoruz.

Türkiye'nin son 18 yılda nereden nereye geldiğini herkes görüyor. Eski Türkiye'de yaşamamış, o sıkıntıları yaşamamış, o baskılara maruz kalmamış gençlere bunları anlatmakta zorlanıyoruz.

Dün Elazığ'da daha öncekilerle birlikte sayısı 8 bini bulan deprem konutlarının anahtar teslim törenine katıldık. 1 yılın ardından vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutarak konutların önemli bölümünü sahiplerine teslim ettik. Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin, Malatya'da da 6 bin konutu vermiş olacağız.

Cuma günü Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu başkanı ve üyeleriyle bir araya gelerek kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Hükümetimize, ekonomimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Daha önce de 15 Ocak'ta DEİK yönetimiyle buluşmuş ihracat ve ekonomimizdeki gelişmeleri ele almıştık. Geçtiğimiz yılı program dönemi hedefi üzerine de çıkararak iş dünyamıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2019-2020 ödüllerini sahiplerine takdim ettim. RDGD'nin verdiği Medya Oscarlarına layık görülen gazeteciler, radyocular ve sanatçılarla bir araya geldik. AB üyesi büyükelçilerle buluşarak ilişkilerimizi dayanışma ve işbirliği yönünde geliştirme düşüncelerimizi paylaştık.

İŞLETMELERE KORONA VİRÜS DESTEKLERİ

10 milyon doz aşıyı ülkemize getirttik. Geliştiğini söyleyen birçok ülkeler aşı bulamıyor. 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş vaziyetteyiz. En kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır. Tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programlarımızı hem genişletiyor hem de sürelerini uzatıyoruz.

Esnaflarımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Doğrudan esnaf ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süre ile aylık 1000 lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini erteledik. Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, bu yılın ilk 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin ertelendiğini açıkladık.

Lokanta, restoran, kafe gibi yerlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlalanan, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan işletmelere destek ödemesi yapacağız. 2020 yılında cirosu yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2000 liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere destek ödemesi yapacağız. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar