Cuma gününe kadar başvuranlar aylık 450 TL kazanacak! E-devlet başvuruları sürüyor

Cuma gününe kadar başvuranlar aylık 450 TL kazanacak! E-devlet başvuruları sürüyor
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre, binlerce kişi e-devlet üzerinden Cuma gününe kadar başvurması durumunda aylık 450 TL kazanımda olacak. Başvurular şahsen ya da posta yoluyla yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi duyuru paylaştı. Binlerce kişi Cuma gününe kadar e-devlet üzerinden başvuru yapması halinde aylık 450 TL kazanacak. Ayrıca başvuru işlemleri posta yolu ile ya da şahsen Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne de iletilebilecek. Özellikle emeklilik bekleyenler bu fırsatı kaçırmasın. Emeklilik için bütün şartları tamamlayan ancak eksik primleri bulunduğu için emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlar için son fırsat. 31 Aralık 2021 Cuma gününe kadar başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. 

Başvuru yapanlar daha az prim ödeyerek emekli olma şansına sahip olacak. Ancak 1 Ocak 2022 Tarihi itibari ile borçlanma tutarları artacak. 31 Ocak 2021 günü ne kadar başvuru yapanlar aylık 450 TL kazanımda olacak. 

Yılın son gününe kadar devam edecek olan başvuruları kaçırmayan zamanında borçlanma yapan vatandaşlar aylık 450 TL kazançlı çıkacak. Cuma günü Mesai bittikten sonra ise doğum borçlanması, askerlik borçlanması, yurtdışı borçlanması gibi ücretlerin tamamına zam gelecek. O nedenle emeklilik şartlarını Taşıyan ancak prim gün sayısını tamamlanmadığı için beklemek zorunda kalanlar Borçlanma ile daha avantajlı bir şekilde emekli olabilir.

YILBAŞINDAN ÖNCE HİZMET BORÇLANMASI YAPIN

2022 yılbaşından önce hizmet borçlanmasıyla tamamlamak gerekiyor. Çünkü asgari ücrete gelen zam doğrultusunda yılbaşından itibaren yeniden değerlemeye bağlı olarak birçok hizmet ve yükümlülük de tutar artacak. Bildiğiniz üzere SGK prim, para cezası ve hizmet borçlanmaları asgari ücrete Endeksli olarak ilerliyor. Yani yılbaşından sonra asgari ücrete gelen %50 zam oranı bu ödemeleri de etkileyecek. O nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu bugün vatandaşları uyarmak için bir duyuru daha yayınladı.

31 ARALIK SON BAŞVURU TARİHİ

Yeni yıl gelmeden borçlanma yapmak isteyenler için son gün ise 31 Aralık 2021 günü. 31 Aralık Mesai bitimine kadar e-devlet üzerinden borçlanma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik İl müdürlüklerine de yazılı ya da şahsen başvuru yapmak mümkün. Bu tür başvurularda başvuru günü esas alındığı için onaylanması yılbaşına kalsa bile primlerinizi daha düşük tutardan ödeme şansınız olacak.

Ayrıca 31 Aralık 2021 Cuma günü torba kanun ile yürürlüğe giren SGK borç yapılandırılması kapsamında genel sağlık sigortası faiz silme avantajından faydalanmak için de son gün. Genel sağlık sigortası bulunanların borç yapılandırma ve faiz silme işlemleri için 31 Aralık Cuma gününe kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru yapmayan ve Gelir testi de yaptırmayanlar yüksek prim ödemek zorunda kalacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar