Çin halkı evlere kapatıldı: Yiyecek yok, açlıktan ölüyoruz!

Çin halkı evlere kapatıldı: Yiyecek yok, açlıktan ölüyoruz!
Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, Şanghay şehrinde pandemi önlemleri kapsamında Mart ayı sonunda alınan karantina kararının ardından koronavirüs nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şanghay''da, geçtiğimiz aylara kadar diğer Çin şehirlerinden daha rahat bir yaklaşım benimsenmişti. Bu yaklaşımın ardından ilk kez bu kadar katı kısıtlamalar getiriliyor.

Şehirdeki insanlar evlerine kapatıldı; birçoğu yemek ve suyu sipariş etmek, hükümetin sebze, et ve yumurta bırakmasını beklemek zorunda. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, öfkeli şehir sakinlerinin gıda kıtlığı ve yetersiz tıbbi malzeme ile ilgili şikayetleri görüldü. Mart 2021''de vaka sayıları yaklaşık bin 800''e yükselse bile, Şanghay''da tam bir karantina uygulanmamıştı.

AŞISIZLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

Şanghay''ın sağlık komisyonu tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin 89 ile 91 yaşları arasında ve aşısız oldukları belirtildi. Sağlık yetkilileri, 60 yaş üstü vatandaşların sadece yüzde 38''inin tam aşılı olduğunu açıkladı. Şehirde toplu testler yapılmaya devam edecek. Bu da çok sayıda Şanghaylı için sıkı önlemlerin devam edeceği anlamına geliyor. Ölümlerle ilgili yapılan duyuruda, "hastaların tüm çabalara karşın Pazar günü hastanede öldüğü" söylendi. Hayatını yitiren üç kişinin başka sağlık sorunları olduğu da eklendi.(BBC Türkçe)

''AÇLIKTAN ÖLÜYORUZ''

Şehirde yaşayan bazı sakinlere et ve sebze içeren devlet gıda paketleri verildi. Fakat bu paketler internette tükendi.

Teslimat hizmetleri de talebi karşılayamadığı için birçok insan pirinç ve diğer temel ihtiyaçları edinebilmek için mücadele ediyor. Kurye sıkıntısı nedeniyle gıda arzı bölge sakinleri için bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Küçük çaplı olarak sokağa çıkıp eylem yapmak isteyenler polis tarafından hızlı bir şekilde gözaltına alınıyor. Kullanıcılar tarafından yüklenen videolar çok kısa süre içerisinde devlet görevlileri tarafından silinse de Şanghay sakinleri bu görüntülerde "Yiyecek yok", "açlıktan ölüyoruz" mesajları veriyor. Yetkililer, daha fazla teslimat personelinin karantinayı terk etmesine izin vereceklerini söyledi. Şanghay''a giriş ve çıkışlar büyük ölçüde durma noktasına geldi ve genellikle hareketli olan şehir sokakları, polis, sağlık çalışanları ve test için rapor veren sakinler dışında terk edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar