Çorlu tren kazası davası yine ertelendi

Çorlu tren kazası davası yine ertelendi
Tekirdağ Çorlu’da 2018 yılında yaşanan tren kazasına ilişkin açılan davanın 10’uncu duruşması görüldü. Dava, 5 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

Edirne''nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı''ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018''de Tekirdağ''ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7''si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.

Tren faciasına ilişkin açılan davanın 10’uncu duruşması bugün Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

AİLELER FENALAŞTI

Çorlu aileleri gerçek sorumlular hakkında iddianame hazırlanmadığını söyleyerek duruşma salonunu terk etti. Aileler arasında fenalaşanlar oldu.

Davada kazanın yaşanmasında kusurlu bulunan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

DAVA ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 9.30’da başlaması planlanan davanın 10. duruşması öncesi katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri Santral Parkı’nda bir araya geldi.

Aileler buradan Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüş esnasında aileler “Hak, hukuk, adalet. Kaza değil cinayet”, “Çorlu’nun hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar