Çorlu tren faciasında ek bilirkişi raporu mahkemede! Asli kusurlular kim?

Çorlu tren faciasında ek bilirkişi raporu mahkemede!  Asli kusurlular kim?
Çorlu'da 2018 yılında gerçekleşen tren kazasına ilişkin hazırlanan ek bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda asli kusurlular açıklandı.

2018 yılında Çorlu'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi yaşamını yitirmişti. Kazaya ilişkin hazırlanan ek birlikişi raporu 3 yıl sonra mahkemeye ulaştı. Raporda su ve hava geçişini sağlayan menfezlerin yeterli, hidrolik yapıların günümüz mühendislik hizmetine uygun olmadığı saptandı. Ayrıca gerekli sayıda yol ve geçit kontrol memuru çalıştırılmadığı belirtildi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine altı uzman tarafından 26 Şubat günü hazırlanan ek raporda “Kaza mahallindeki menfezlerin ve boru geçişlerin kapasiteleri, havza debileri için yetersizdir. Ayrıca boru geçişlerin girişleri toprak altında kaldığından çalışmadıkları tespit edilmiştir” denildi. Güzergâhtaki demiryolu hidrolik sanat yapıları ve akarsu yatak düzenlemesinin kaza sonrası iyileştirmeler dahil, günümüz mühendislik hizmetine uygun olmadığı vurgulandı.

kaza-003.jpg
 

ASLİ KUSURLULAR KİM?


Raporda, demiryolu altyapısı ve sanat yapılarında olağanüstü hava koşulları ile ilgili önlemleri almayan ve meteorolojik durum ile gerekli koordinasyonu sağlamayan TCDD Genel Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Merkez ve 1. Bölge Demiryolu Emniyet ve Risk Yönetimi müdürlüklerinin asli kusurlu olduğu vurgulandı.

Demiryolu altyapısını yenilemelere uygun hale getirmeyenlerin, yeterli yol ve geçit kontrol memuru istihdam etmeyenlerin de asli kusurlu olduğu belirtildi.İlk bilirkişi raporunda söz konusu tren yolunda halen var olan menfezlerde her an yeni bir facia olma ihtimalinin yüksek olduğu uyarısı yapılmıştı. TCDD yetkililerinden bunun için bir an önce önlem alınması da istenmişti.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar