Çöp evde bulunan çocuğun yeni hali görenleri şaşırttı!

Çöp evde bulunan çocuğun yeni hali görenleri şaşırttı!
Bursa'da temizlik görevlileri tarafından, teyzesinin evinde kilitli bir odada çöplerin arasında baygın halde bulunan 10 yaşındaki C.M.A. aylar sonra yeni haliyle görüntülendi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa''da çöp evde, tamamen bakımsız halde bulunarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca koruma altına alınan 10 yaşındaki C.M.A''yı, Antalya''da kaldığı sevgi evinde ziyaret etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, çocuğun çok iyi göründüğü belirtildi. C.M.A teyzesi tarafından çöplerle dolu evde bulunduğunda 17 kiloda ve hayati sınırlardaydı. 31 kiloya çıkan 10 yaşındaki C.M.A''nın yeni fotoğraflardaki hali yüzleri güldürdü. 



"SAĞLIĞI VE NEŞESİ YERİNDE"

Çocuğun devletin kanatları altında iyi bir şekilde geliştiğini aktaran Özkan, "Eğitime başladı, birlikte kaldığı evdeki arkadaşlarıyla devletimizin sağladığı imkanlarla yaşamını sürdürüyor. Hastanemize geldiğinde 17 kilo ağırlığındaydı. Şimdi 31 kiloya çıkmış. Sağlığı ve neşesi yerinde. Arkadaşlarıyla güzel bir aile ve devlet şefkati içerisinde yaşamını sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Özkan, birinci sınıfa giden C.M.A''nın kitap okumayı ve satranç oynamayı çok sevdiğini kaydetti.

"KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVİYOR"

Ziyaretinde çocukla satranç oynadıklarını anlatan Özkan, şunları aktardı: "Arkadaşlarıyla ilişkileri çok güzel. Kitap okumayı çok seviyor, çizgi film izliyor, arkadaşlarıyla futbol, satranç oynuyor. Çok güzel bir şekilde kendisini geliştiriyor. Derslerini de ihmal etmiyor. Onun hayata bağlanmasında emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, öğretmenlerine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum."



"TEK EKSİKLERİ AİLE SEVGİSİ"

Sevgi evinde kalan diğer çocuklarla da sohbet eden Özkan, kendilerini üniversitede ağırlamak istediklerini belirtti. Devlet korumasındaki çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ancak aile içindeki sevgiye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Özkan, çocukların aile ortamında büyümesi için koruyucu aile sisteminin yaygınlaşması gerektiğine dikkati çekti. Özkan, ailelere gönüllü olmaları yönünde çağrıda bulundu. Rektör Özkan''a ziyaretinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halil Atik ile Antalya Çocuk Evleri Sitesi yöneticileri ve hocaları eşlik etti.








 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar