Çok ucuz fiyata arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Aylık 813 TL taksitle 43 ilde hazine arazisi satışı başladı

Çok ucuz fiyata arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Aylık 813 TL taksitle 43 ilde hazine arazisi satışı başladı
Ucuz fiyata arsa almak ve arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler için Milli Emlak'tan yılın önemli fırsatı geliyor. Aylık 813 TL taksitle 43 ilde hazine arazisi satışına başlandı. İşte detaylar...

Son dönemde gittikçe artan konut fiyatları ile beraber emlak yatırımı yapmak isteyenler ve ev sahibi olmak isteyenler arsa alımları yapmak istemişti. Fakat konutlara artan talep arsa fiyatlarında da rekor bir rakam oluşmasına neden olmuştu.

MİLLİ EMLAK HAZİNE ARAZİLERİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Hızla çoğalan konut fiyatlarını düşürmek amacıyla hükümet arsa seferberliği başlatırken TOKİ aracılığıyla ucuz arsalar satışa sunulmuş ve bu arsalar da vatandaşlar tarafından başvuru rekoru kırmıştı.

hazine33.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan söz konusu arsalar sonrası bu defa Milli Emlak'tan yeni bir arsa hamlesi geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından mülkiyeti devlete ait olduğu bilinen hazine arazilerini satışa çıkardığını duyurdu.

HAZİNE ARAZİSİ BAŞVURUSI NASIL YAPILIR?

Senenin son fırsatı olarak satışa sunulan hazine arazi için nasıl başvuru yapılacağı araştırılıyor. Hazine arazisi almak isteyen kişilere 5 sene emlak vergisi muafiyeti ve 24 ay taksitle ödeme imkanı da veriliyor.

hazine22.jpg

Hazine arazilerinden alan kişilere devlet peşin ödeme yapmaları durumunda %20 oranında indirim imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra isteyen vatandaşlara da 2 seneye kadar taksitle ödeme imkanı veriyor. Harçsız tapu vasıtasıyla satışı yapılan söz konusu hazine arazileri aynı zamanda emlak vergisinden 5 sene muafiyet imkanı da sağlamış oluyor.

KONUT İMARLI OLAN ARSALARDA KONUT YAPILMASI DA MÜMKÜN OLUYOR

Hazine arazilerine kurumun resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilmek mümkün oluyor. Ayrıca her hazine arazisi ilanında arsanın satış şartları, arsa fiyatı, ihale tarihi ve söz konusu kurumun iletişim bilgileri de yer alıyor. İlanın ayrıntılarında bahsedilen ihale tarihinde yapılan başvurular arasında en yüksek rakamı veren teklif sahibi araziyi almak hakkını kazanıyor.

Ayrıca konut imarlı olan arsalarda satın alınan arsanın üzerine konut yapılmasına da olanak sağlamış oluyor.

YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar