Çok basit bir yöntemle her gün 1 gram altın elde ediyorlar: Hemen hemen her evde bulunuyor

Çok basit bir yöntemle her gün 1 gram altın elde ediyorlar: Hemen hemen her evde bulunuyor
Türkiye'de iki vatandaş kullandıkları yöntemler ile günde 1 gram altın elde etmeyi başardı. İşte evde günde 1 gram altın elde etmenin yöntemi...

Altın fiyatlarının yükselmesi, elektronik cihazlardaki altının önemini artırdı. Özellikle bilgisayar anakartları, cep telefonları ve bazı uzaktan kumandalar içerdikleri altın nedeniyle değerli hale geliyor. Belirli formüllerle elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır elde edilebiliyor. Altın genellikle bağlantı noktalarında, devre kartlarındaki iğnelerde ve diğer küçük parçalarda bulunuyor.

elektronik-alet.jpg

Elektronik cihazların hurdaya ayrılması ve bu malzemelerin toplanarak satılmasıyla gelir elde eden tamirciler, cep telefonlarının içindeki ana kartta '14 ve 22 ayar değerinde altın' olduğunu ifade ediyorlar. Altın, elektronik cihazların daha verimli çalışmasını sağlamak ve korozyona karşı koruma amacıyla kullanılırken, bu değerli metallerin geri dönüşümü ekonomik ve çevresel açıdan önem taşıyor.

Bu nedenle, eski veya arızalı elektronik cihazların atılmadan önce geri dönüşüm potansiyellerini değerlendirmek, bireylerin hem ekonomik kazanç elde etmelerine hem de çevreye katkıda bulunmalarına olanak tanıyor. Geri dönüşüm firmaları aracılığıyla yapılan elektronik atık geri dönüşümü, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik açısından da önem arz ediyor.

elektronik-alet-2.jpg

Öte yandan, Antalya'da bir grup kişi ise patatesten altın çıkarma yöntemini kullanarak gelir elde etmeyi amaçlıyor. Elektronik atıklardan altın elde etme konusunu yaygınlaştırmayı hedefleyen bu kişiler, patates içinde erittikleri kırmızı toprakla 24 ayar saf altın elde edebildiklerini söylüyorlar. Bu alternatif yöntem, ekonomik kazanç ve çevresel fayda sağlama amacını taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar