Coca Cola'yı sokaklara döküp protesto edenlere devletten kötü haber

Coca Cola'yı sokaklara döküp protesto edenlere devletten kötü haber
İsrail-Filistin gerilimi sebebiyle birçok kamu kuruluşu ve vatandaşlar protesto amaçlı Coca-Cola gibi İsrail ürünlerini satın alıp döküyor fakat bu ürünler ile ilgili dikkat çeken bir karar ortaya çıktı.

İsrail-Filistin gerilimi sebebiyle kamu kurumları özellikle de vatandaşlar İsrail’i boykot etmek için içecekleri ya da deterjan gibi ürünleri alıp döküyor.

Fakat bu ürünlerle ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Bu boykotun en bilindik örneklerinden biri olan Coca-Cola’ya teşvik verdiği ortaya çıktı.

Şirketlere sağlanan teşvikler arasında vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, sigorta primi işçi hissesi desteği, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz veya kâr payı desteği gibi çeşitli olanaklar bulunuyor.

Bu teşvikler arasında dikkat çekenlerden biri ise "boykot" edilen Coca-Cola'ya verilen oldu.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Ağustos ayında toplamda 1.301 kez şirketlere teşvik verilmesi kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coca-Cola İçecek AŞ ise 590 milyon 793 bin TL'lik yatırım karşılığında gümrük vergisi muafiyeti, 5 yıl sigorta primi işveren hissesi, yüzde 60 vergi indirimi, yüzde 25 yatırıma katkı, KDV istisnası gibi teşviklerden faydalandı.

TBMM MENÜLERİNDEN KALDIRILMIŞTI

İsrail-Filistin arsındaki savaş dolayısıyla kamu kurumu tarafından boykot edilen Coca-Cola'ya devlet teşviki verilmesi ise tartışmalara yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) restoranlarında, kafeteryalarında ve çay ocaklarında Coca-Cola ve Nestle ürünlerini menülerinden kaldırmıştı.

menu.jpg

menu-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar