Circle’dan Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra finansman arayışında

Circle’dan Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra finansman arayışında
Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Circle, Silikon Vadisi Bankası’nın iflas etmesinin ardından USDC rezervlerinin akıbeti hakkında açıklamada bulundu.

Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından geçtiğimiz günlerde kapatılan Silikon Vadisi Bankası, USDC stablecoin’inin ihraççısı konumunda olan Circle’ın 3.3 milyar dolarlık rezervini elinde tutuyordu. USDC stablecoin’inin ihraççısı konumunda olan Circle, Amerika Birleşik Devletleri bankalarının Pazartesi günü açıldığında normal faaliyetlerine devam edeceğini ABD doları ile 1:1 oranında kullanılabilir olacağını açıkladı.

FİNANSAL ARAYIŞA GEÇEBİLİR

Circle, Silikon Vadisi Bankası yaşanan olumsuzluk nedeniyle kaynaklanan herhangi bir açığı kapatmak için çalışmalarına devam ettiğini ve gerektiği durumda dışarıdan finansman arayışına geçebileceğini ifade etti. USDC stablecoin’i Silikon Vadisi Bankası’nın kapatılmasının ardından dolar sabitini kaybetmiş ve değeri 0.88 dolara kadar gerilemişti. Ayrıca ABD yetkili kurumlarından olan Amerika Merkez Bankası (Fed) ve Federal Mevduat Sigortası Şirketi (FDIC), benzer bir senaryonun tekrar etmemesi için, bankalar için bir kurtarma fonunun oluşturulması için görüşmeler gerçekleştiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar