Çin'deki esrarengiz olay şimdi Amasya'da! Hiç durmadan saat yönünde döndüler

Çin'deki esrarengiz olay şimdi Amasya'da!  Hiç durmadan saat yönünde döndüler
Çin'de bir koyun sürüsünün hiç durmadan daire çizdiği görüntüler dünya çapında gündem olmuştu. Çin’deki esrarengiz olay şimdi de Türkiye’de görüldü.

Amasya’da bir koyun sürüsünün dakikalarca saat yönünde dönerek daire çizdiği görüntüler şaşkınlık yarattı. Daha önce aynı olay Çin’de görülmüştü.

300 KOYUN SAAT YÖNÜNDE DÖNEREK DAİRE ÇİZDİ

“Kendi eksenleri etrafında saat yönünde belirli istikamette döndükleri oluyor diyen Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, “Yaklaşık 2, 3 dakika boyunca dairesel şekilde döndükten sonra rutin hale geçiyorlar” dedi.

İşletmede yetiştirilen Bafra ırkı koyunların koçlarla buluştuğu ilk anlar dron ile havadan görüntülendi. 300 koyun, birkaç dakika boyunca peş peşe saat yönünde dönerek daire çizdi.

KOÇ KATIMI

Toplamda 300 koyunun 12 koçla 45 gün boyunca birlikte aynı sürüde tutulduğu koç katımı adını verdikleri dönemlerde bu tür durumların görülebildiğini belirten Altıparmak, “Kendi eksenleri etrafında saat yönünde belirli istikamette döndükleri oluyor. Yaklaşık 2, 3 dakika boyunca dairesel şekilde döndükten sonra rutin hale geçiyorlar” ifadelerini kullandı.

aw074788-01.jpg

AKILLARA ÇİN'DEKİ ESRARENGİZ GÖRÜNTÜLER GELDİ

Çin’de bir koyun sürüsünün 12 gün boyunca durmadan daire çizerek yürümeleriyle izlenme rekoru kıran gizemli olaydaki görüntülerle benzetildiği yönündeki soruyu cevaplayan Muhammet Altıparmak, “Çin’deki biraz daha farklı gibiydi. Koç katımı değildi. Koyunlar kendi eksenlerinde birbirlerini takip ediyordu. Daha hızlıydılar. Ama bizimki daha sakin. Birbirleriyle tanışıyormuş gibi dönüyorlar” şeklinde konuştu.

aw074788-04.jpg

'ÇOKLU DOĞUM ÖZELLİĞİNE SAHİPLER'

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı işletmede yetiştirdikleri et ve süt verimi çok olan damızlık amaçlı yerli Bafra ırkı koyunların çoklu doğum özelliğine sahip olduğuna değinen Altıparmak, “Genellikle ikiz, üçüz, dördüz, beşiz ve hatta altızlar da doğuyor. Çok hızlı çoğalabiliyorlar. Bu yıl 3 bin 500 koyuna koç kattık. Önümüzdeki şubat ayında doğumlar başlayacak. 6 bin 500’den fazla kuzunun doğmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

aw074788-06.jpg

NE OLMUŞTU?

Çin'in Baotou kentinde çekilen video dünya çapında büyük ses getirmiş ve kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenmişti. Bir çiftlikte kaydedilen ve sosyal medyada yayılan videoda, koyun sürüsü tam 12 gün boyunca hiç durmadan daire çizerken görülmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar