Ersan Şen firari pastanecilerin avukatı oldu! Kolonu kesilen apartman depremde 35 kişiye mezar olmuştu

Ersan Şen firari pastanecilerin avukatı oldu! Kolonu kesilen apartman depremde 35 kişiye mezar olmuştu
Kolonlarını keserek depremde Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan firari pastane çalışanlarının avukatlığını Prof. Dr.Ersan Şen’in üstlendiği iddia edildi.

Prof. Ersan Şen’in depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan pastanenin firarilerinin avukatlığını üstlendiği iddia edildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde 10 katlı Ezgi Apartmanı yıkıldı.

Sadece apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtulduğu binada 35 kişi hayatını kaybetti.

33.jpg

Başsavcılık Ezgi Apartmanı ile ilgili KTÜ İnşaat Mühendisliği’nden bilirkişi raporu istedi. 7 öğretim üyesinin hazırladığı raporda binayı inşa eden müteahhit ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları belirtildi.

11.jpg

KTÜ’nün raporunda Kervan Pastanesi perde duvarında havalandırma için delikler açıldığı, zemin kat ile asma kat arasında fretli kolonun kesildiği, pastanenin servis asansörü için tabliyede statik ve mimari projede bulunmayan bir boşluk açtığı anlatıldı. Rapora göre binada kaçak bir kat da vardı.

22.jpg

Haklarında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel kayıtlı adreslerinde bulamadı.

44.jpg

Ezgi Apartmanı davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İddiaya göre dosyada firari olarak aranan pastane sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in avukatlığını Prof. Dr. Ersan Şen üstlendi.

uuu.jpg

“ZOR İŞLERİN ADAMIYIM”

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Ersan Şen konuya ilişkin şunları söyledi:

Ezgi Apartmanı’nda yaşamını yitiren hanımefendinin davasına baktığımız doğru, kendisi iki çocuğuyla vefat etti. Bahsi geçen Kervan Pastanesi sahipleri ile hanımefendinin herhangi bir ihtilafı, uyuşmazlığı yoktu. Pastanenin sahipleri kaçak durumda ama binanın müteahhitleri onlar değil. Ben ceza hukukçusu olduğum için zor işlerin adamıyım. Dosyayı zorla almadım. Suçsuz olduklarına inanmasam almazdım.

Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un deprem özel programına katılan bir depremzede Ezgi Apartmanı'na ilişkin kolon iddialarını tüm detaylarıyla anlatmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar