Çin çöpçatanlık uygulamasıyla ülkede bekar bırakmayacak!

Çin çöpçatanlık uygulamasıyla ülkede bekar bırakmayacak!
Nüfusu güçlü olan ancak evlilik oranlarının her geçen gün düştüğü Çin'de yönetim bekar bırakmamak için yeni bir uygulamaya gitti. Ülkenin Guixi kentinde çöpçatanlık uygulaması devreye sokuldu.

Yıllardan beri nüfusunun kalabalık oluşuyla ün salan Çin''de devlet idarecilerini endişelendiren bir durum ortaya çıktı. Toplumda evlilik oranlarının sert düşüşü, "nüfus problemine neden olur" korkusuyla yeni bir uygulamanın geliştirilmesini sağladı.

Çin''in Jiangxi eyaletinde uygulamaya konulan adım ise dünya genelinde gündem oldu. Eyaletin aldığı kararla "Palm Guixi" ismiyle geliştirilen mobil uygulama, evlilikleri sağlayacak. 

"DOMUZ GİBİ ÜREMEMİZ İSTENİYOR"

Çin''de Twitter yerine kullanılan Weibo platformunda çok sayıda kullanıcı, çöpçatanlık uygulamasıyla ilgili Pekin''in doğum oranlarını artırma girişimi yorumunda bulunurken "Çinlilerin domuz gibi üremesi isteniyor" ifadeleri de kullandı.

EVLENENLERİN ORANINDA SERT DÜŞÜŞ

Ülkede resmi verilere göre 2021''de evlenen kişi sayısı, bir önceki yıla 500 bin azalarak 7,64 milyon oldu. Çin''de 2022''de doğum oranı binde 6,77''ye gerileyerek ulusal kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana en düşük seviyeye indi.

Jiangxi eyaleti bu durum karşısında başka adımlar da attı. Eyaletin diğer bölgelerinde yerel makamlar, bekarların sosyalleşmesi için çabalıyor. Örneğin Gao''an kentinde yaklaşık 100 genç, Ruizhou Fuya parkında bir etkinliğe katıldı. Bekarların burada geleneksel kıyafetler giyip oyunlar oynayarak "birbirleriyle yakınlaşması" hedeflendi.

BAŞLIK PARASI DA ORTADAN KALKACAK

Jiangxi eyaletinde yürürlüğe giren uygulama ile başlık parasının da ortadan kaldırılmak istendiği belirlendi. Başlık parasının yasak olduğu ülkede kırsal bölgelerde başlık parası adetinin devam ettiği biliniyor.

ÇİN''DE BAŞLIK PARASI NE KADAR?

Jiangxi''de başlık parasının geçen yıl ortalama 380 bin yuan (yaklaşık 1 milyon TL) olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar