Çikolata severlere kötü haber! Kakao ağaçlarını tek tek yok ediyor çikolata kıtlığı kapıda

Çikolata severlere kötü haber! Kakao ağaçlarını tek tek yok ediyor çikolata kıtlığı kapıda
Dünya çapında çikolata tutkunlarının kabusu gerçek oluyor. Kakao tarlalarını vuran virüs, çikolata üretimini tehdit ediyor.

Batı Afrika'da etkili olan bu hastalık, kakao ağaçlarını öldürüyor ve üretimi ciddi şekilde düşürüyor. Kötü hava koşulları da çiftçilere yardımcı olmuyor.

Çikolata, pek çok kişi için bir mutluluk kaynağı olarak görülüyor. Dünya genelinde kakao fiyatları sürekli olarak artıyor ve uzmanlar, bu artışın, üretimdeki düşüşten kaynaklandığını belirtiyor. Kakao fiyatlarındaki bu artışın, çikolata severlerin cebini vurabileceği uyarısında bulunuluyor.

4-izgaayp0mc7t7njlsmhw.webp

Kakao kıtlığının sebebi, üretimin büyük bir kısmının gerçekleştiği Batı Afrika'da yayılan bir hastalık. Maalesef, bu virüs kaynaklı hastalığın henüz bir tedavisi bulunmuyor ve tek çözüm ağaçları kesip yerlerine yenilerini dikmek.

5kbs2s-p0ykcl8mnuie7w.webp

Bu sezon, salgının önceki yıllara göre daha da kötü seyrettiği belirtilirken, yeni dikilen ağaçlar henüz verimli yaşlarında değil. Üstelik, hava koşulları da çiftçilere destek olmuyor. El Nino fenomeni nedeniyle taşınan kuru ve sıcak hava, en büyük kakao üreticileri olan Fildişi Sahili ve Gana'da verimliliği önemli ölçüde düşürüyor. Bu durum, çikolata endüstrisinde ciddi bir krize yol açar gibi görünüyor.

hgduw9y3fuegfoqe6odwma.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar