CHP’nin 150 adayını daha açıklıyor! Tarihi belli oldu

CHP’nin 150 adayını daha açıklıyor! Tarihi belli oldu
Yerel seçim çalışmalarına hız veren CHP, perşembe günü düzenleyeceği PM toplantısı sonrası yaklaşık 150 aday daha açıklamayı hedefliyor.

CHP'nin 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday belirleme süreci kapsamında, Parti Meclisi onayı ile adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. Parti tüzüğü çerçevesinde adaylar, PM onayı ile resmen açıklanıyor.

Bugüne kadar düzenlenen PM toplantıları, 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi ve 108 belde belediyesi için adaylar belirlendi. Yeni PM toplantısının 4 Ocak'ta Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacağı bilinirken, bu toplantının ardından 150 civarında seçim çevresinin adayının açıklanması bekleniyor.

Parti içindeki süreçlerde anket çalışmaları ve aday adaylarıyla birebir görüşmelerin belirleyici olduğu ifade edilen CHP'de şimdiye kadar 7 büyükşehir belediye başkan adayı resmi olarak duyuruldu. Bu kapsamda, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş, Balıkesir adayı Ahmet Akın, Bursa adayı Mustafa Bozbey, Konya adayı İsmail Sonkaya, Manisa adayı Ferdi Zeyrek ve Samsun adayı Cevat Öncü olarak açıklandı.

CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarının açıklanmasının ardından gözler İzmir'e çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir için oluşturduğu heyetin çalışmalarını tamamladığı ifade ediliyor. Anketler ve kamuoyu yoklamalarının yapıldığı İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkan adayının perşembe günü yapılacak PM toplantısında açıklanması beklenmiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar