CHP'li Yunus Emre: "Kürt Sorunu çözülmeden iktidar olamayız"

CHP'li Yunus Emre: "Kürt Sorunu çözülmeden iktidar olamayız"
Son çıkardığı Kökler kitabı hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, "Türkiye’nin çok temel bir meselesine el atmadan, bunun üzerine konuşmadan iktidar olmanın mümkün olmadığı herkesçe anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, BirGün'den Hüseyin Şimşek'e Kökler kitabıyla ilgili konuştu. 'Kürt Sorunu'yla da ilgili açıklamalar yapan Emre, "AKP ile Kürt siyasetinin kendi bölgelerinde iki ayrı hegemonya yaratmasına dayanan yanlış bir kimlik siyaseti hâkimdi. Bu anlayışın bir çözüm getirmediğini hepimiz gördük. Öte yandan CHP’nin tezinin doğru olduğunu yani topyekûn bir demokratikleşme olmadan çözümün, huzurun, eşitlik ve adaletin gelmeyeceğini herkes görmüş oldu. Sonuç itibariyle Türkiye’nin çok temel bir meselesine el atmadan, bunun üzerine konuşmadan iktidar olmanın mümkün olmadığı herkesçe anlaşıldı. ‘91 sendromu’ dediğim şey de CHP için artık sona ermiş durumda ve bu durum, tüm Türkiye için bir fırsat teşkil ediyor." şeklinde konuştu.

"ÖNCEKİ DENEYİMLERDEN GÖRDÜK"

CHP’nin şu an yürüttüğü çalışma, topyekûn demokratikleşme ülküsü altında bir araya gelen tüm kesimleri kapsayan bir çalışma. Meseleyi iki kutuplu bir kimlik siyasetine indirgemeden, eşitlik ve yurttaşlık anlayışı üzerinde başta Kürt yurttaşlarımızın temel hak ve özgürlük taleplerini önceleyen bir demokratikleşme programı oluşturmayı, toplumsal barışa dayalı bir çözümü hedefliyor. Şunu da belirtelim CHP bu çalışmayı, kapalı kapılar ardında kendi kendine yürütmüyor. Bu mesele bir partinin, bir toplumsal kesimin meselesi olmadığı için, tüm Türkiye’yi kapsayan bir demokratikleşme meselesi olduğu için, toplumun her kesiminden, çok çeşitli paydaşlarla konuşarak, istişare ederek yürütülen çok yönlü ve kapsayıcı bir çalışma yürütüyoruz. Zaten aksi takdirde bir çözüm üretilmesi de mümkün değil, bunu önceki deneyimlerden gördük.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar