CHP'li Veli Ağbaba: Yoksulluk had safhada!

CHP'li Veli Ağbaba: Yoksulluk had safhada!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Esnaf Masası heyetinin toplantısında konuştu. Ağbaba, "Maalesef işsizlik, yoksulluk had safhada. Bu bölge önemli bir yoksulluk sorunu yaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Ağbaba: Yoksulluk had safhada!

CHP Ekonomi Masası heyeti ile Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e geldi. Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle Ekonomi ve Esnaf masaları üyeleri ile bölgeyi gezdiklerini belirtti.

"YOKSULLUK HAD SAFHADA"

Ağbaba, ziyaret ettikleri illerde görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, "Maalesef işsizlik, yoksulluk had safhada. Bu bölge önemli bir yoksulluk sorunu yaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün TÜİK açıkladı. 10 milyona yakın işsizimiz var. Resmi rakamlara göre her 3 gencimizden biri işsiz. Gayri resmi rakamlara göre en az yüzde 50 genç işsizimiz var. Bu İşsizlik Fonu'nda biriken paralar işçiden kesiliyor ve bu fonda birikiyor. Bu paralar işçi işsiz kaldığı zaman da ona ödeniyor. Ama bizim İşsizlik Fonu'muz joker fona dönmüş durumda. İktidar her sıkıştığında buradan para harcıyor. Erdoğan'ın 'salgın yardımı' diye sunduğu paraların önemli bir kısmı buradan. Bu paralar işçiye verilmesi gerekirken, bu para işverene veriliyor. İŞKUR verilerine göre bu yılın ilk 5 ayında işsiz kalanlara 1 milyar 766 milyon ödenek verilirken, işverene tam 10 milyar 9 milyon verilmiş. Yani işçiye verilen İşsizlik Sigortası'ndaki paranın tam 10 katı işverene verilmiş durumda. Maalesef Nisan 2020'den 31 Mayıs 2021'e kadar 3 milyon insanımız nakdi ücret desteği almaya hak kazanmış. Bu nakdi ücret desteği alanlar kim? Ücretsiz izne çıkarılanlar. Kısa çalışma ödeneğinde yer alan çalışan sayısı da mayıs ayı itibarıyla 1 milyon 176 bin kişi. Bu kısa çalışma ödeneği de bu ayın sonunda bitiyor. Bunun da mutlaka ertelenmesi gerekiyor."

Kademeli normalleşme sürecine de değinen Ağbaba, "Hala eğlence mekanları, hamamlar, saunalar, müzikli lokantalar kapalı. Hala kahvehaneler için normalleşme başlamadı. 'Kahvehaneleri açtık.' diyor. Kağıt ve okey oynamak yasak. Maalesef kahvehaneler fiili olarak kapanmaya çalışılıyor. Hala bir normalleşmeyi gezdiğimiz yerlerde göremedik." diye konuştu.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar