CHP'li isim açıkladı: Altılı masanın adayının açıklanacağı tarih belli oldu

CHP'li isim açıkladı: Altılı masanın adayının açıklanacağı tarih belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tv100'ün Yüzler Kulübü programında muhalefetin adayının açıklanacağı tarihi verdi.

CHP'Lİ İSİM AÇIKLADI: İŞTE ALTILI MASANIN ADAYININ AÇIKLANACAĞI TARİH!

CHP''li Tezcan İYİ Parti lideri Meral Akşener''in Ekrem İmamoğlu hakkında söylediği sözlere destek verdi, altılı masa içerisinde bir karışıklık olduğu iddialarını ise net şekilde yalanladı. Tezcan, Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağına dair tarih verdi.
 

tv100''de Gürkan Hacır''ın moderatörlüğünde ekrana gelen Yüzler Kulübü programının bu haftaki ilk konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu. Tezcan, Meral Akşener''in Ekrem İmamoğlu''na ceza verildiği gün ve sonrasındaki açıklamaları hakkında konuştu. Tezcan, "Meral Hanım’ın o cevabı ve İstanbul’a gidişi kıymetlidir. Bundan biz hiç rahatsız olmadık, önemli, ciddi Meral Hanım’a yakışan bir adımdır. O beğenileri de hak etmiştir." dedi.

"ARALIK SONU OCAK BAŞINDA ADAY BELLİ OLUR"

Tezcan, "Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. 9 ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında tamamlamayı planlıyorlar Cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak." dedi.

"AHMAK DEMEK HAKARET SAYILAMAZ"

- Ahmak demek hakaret suçunu oluşturmaz. Tazminat hukuku açısından ‘ben rencide oldum, tazminat istiyorum’ diyebilir. Aptal, salak, manyak demek suç değildir, şerefli onuru zedeleyen sözlerdir. Hakaret suçunda maddei mahsusa tayini dediğimiz bir kişiye bir suç izafe edeceksin. ‘Hırsız’ hakaret suçu oluşturur, ‘yaptığın iş hırsızlıktır’ demek hakaret suçunu oluşturmaz.

- Hakaret içeren bir söz olsaydı ve buna karşılık verseydi, bunlarda suç oluşmaz. İmamoğlu hakaret etmiyor, kendisine yönelik ağır sözü iade ediyor, muhatap YSK üyeleri değil, Süleyman Soylu. İşin ilginç yanı hakim bunu kabul etti ve zapta geçti.

"KILIÇDAROĞLU''NA DARBE İDDİALARI SAÇMALIK"

Genel Başkanın dönüp kendi ülkesindeki mahkemeler karar vermedi, duruşma var diye yargılanması, ipe çekilmesi doğru olmaz. 3 saatlik yol, çıktı geldi. Ben bu mesele üzerinden yaratılan duygusal tepkiyi anlıyorum. Buradan genel başkana yönelik bir sonuç çıkarma doğru değil. Ana muhalefet lideri sağ duyulu, suhuletle ve ciddiyetle hareket etmesi gerekir. Meral Hanım’ın o cevabı ve İstanbul’a gidişi kıymetlidir. Bundan biz hiç rahatsız olmadık, önemli, ciddi Meral Hanım’a yakışan bir adımdır. O beğenileri de hak etmiştir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar