Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu kararına tepki: Bu durum milli iradeye darbe

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu kararına tepki: Bu durum milli iradeye darbe
Almanya ziyaretinde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu davasının sonucunun açıklanmasının ardından Türkiye’ye geri döndü. Kılıçdaroğlu mahkeme tarafından verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU: BU DURUM MİLLİ İRADEYE DARBE

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu davasının sonucuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu “Yargıç kendi vicdanına göre değil Saray’ın talimatına göre karar veriyor. Bu durum milli iradeye darbedir” dedi.

Halk TV’de konuşan Kılıçdaroğlu''nun satır başları şu şekilde:

“Anadolu’da güzel bir söz vardır: Zalimin erken gitmesi için zulmün artsın derler. Şu anda açıkla yaptıkları bu. Şu anda istediği hakimi istediği yere atayabiliyor, İstediği kararı çıkartabiliyor. İstanbul’u kaybetmesi onun için büyük bir yara oldu. İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi de kaybeder demişti. Şimdi Türkiye’yi de kaybediyor. Yargıç kendi vicdanına göre değil Saray’ın talimatına göre karar veriyor. Bu durum milli iradeye darbedir.

ALMANYA''YA NEDEN GİTTİ?

Almanya ziyaretinin önceden planlandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu gezileri yaparken, onların ve bizim müsait olduğu zaman dilimi içerisinde randevular alınıyor. Biz İngiltere''den sonra vizyon toplantısını yaptık ve sonrasında Almanya''ya ziyareti planladık. İmamoğlu''nun davasında bilirkişi raporları da belliydi zaten. Dolayısıyla biz beraat bekliyorduk" ifadelerini kullandı.

“BU HALK DEMOKRASİ İSTİYOR”

Daha önce hatırlarsınız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da benzer bir tablonun içindeydi. 100 sene hapsi isteniyordu. İstanbul İl Başkanımıza siyasi yasak getirildi. Kimse umutsuzluğa kapılmasın Türkiye sahipsiz değildir. Bu halk demokrasi istiyor.

Daha önceki duruşmada yargıç İçişlerine yönelik bir söylem olduğunu belirtmişti, bu tutanaklarda var. Şimdi bunu alıp başka olaylarla bağlantı kurup İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı cezalandırmak istiyorlar.

“16 MİLYON İSTANBULLU SENİ DİRENÇLİ GÖRMEK İSTİYOR”

Ben dün İmamoğlu’na sakın üzülme dedim. Senin sorumluluğun var ve 16 milyon İstanbullu seni dirençli görmek istiyor. Gülümseyerek İstanbullulara hizmet etmeye devam et dedim. Bizim üzülmemiz onların keyifli olmasına yol açıyor.

“HALKIN İRADESİNE DARBE YAPAN SİYASİ ANLAYIŞ DEMOKRASİLERDE YOK”

Demokrasi adına, ülkem adına üzüldüm. Olay, demokrasi, milli iradeye saygı olayıdır. Öteden beri. gelen bir süreç var. Bu süreç kendi iktidarını pekiştirmek istiyor. Siz CHP’nin elini kolunu bağlamak istiyorsunuz. Soruşturmalar başlatılıyor. CHP’li belediyeler için özel birimlerin oluşturulduğunu, özel görevlilerin olduğunu biliyorum. Hukukun gücünü, kendisini Saray’a ipotek eden yargıçların gücünü almak istiyorlar. Halkın iradesine darbe yapan siyasi anlayış demokrasilerde yoktur.

“EKREM BEY’E BİZ YARIN BİR MİTİNG YAPALIM DEDİM”

16 milyon İstanbullunun hakkı gasp edilmiştir. Bu irade ''Siz kime oy verirseniz ben, ben başkanı yargıç kararıyla alıp siyasi yasaklı hale getiririm'' diyor. Almanya''dan tarifeli uçak yoktu, özel uçakla Türkiye''ye döndüm. Havalimanında büyükşehir belediye başkanlarımızla buluştum.

Sayın Davutoğlu aradı, üzüntü duyduğunu ifade etti. "Ekrem Bey''e üzüntülerimi aktarmak istiyorum" dedi. Ekrem Bey''e, "Biz yarın bir miting yapalım" dedim. Bunun üzerine de diğer liderler de istedi.

Bizim hiçbir umutsuzluğa kapılmadan hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayacağımızı garanti veriyorum. Ekrem Bey, "Benim İstanbullulara vereceğim hizmeti hiç kimse engelleyemez" dedi. Halkın gücü hakkın gücüdür."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar