CHP’li Belediye Başkanları söyledi! Mansur Yavaş mesajı verdi

CHP’li Belediye Başkanları söyledi! Mansur Yavaş mesajı verdi
İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye teftiş başlatılacağı haberlerinin çıkmasının ardından yaptıkları ortak açıklamalarla dikkat çeken CHP'li Belediye Başkanları bu defa Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin (Kızılca Gün) 102. yıl dönümünde Başkent'te buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde buluşan 10 büyükşehir belediye başkanı, 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin (Kızılca Gün) 102. yıl dönümünde Başkent'te buluştu. Yavaş'ın konuğu olan belediye başkanları sahneye çıkarak "Ankara'nın taşına bak" isimli türküyü seslendirdi.

Mansur Yavaş sosyal medya hesabından türkünün söylendiği anlara ilişkin videoyu paylaşarak “Uyan uyan Gazi Kemal, güzel günler yakında.” ifadelerini kullandı.

mansur-ic-001.jpg

TOPLANTININ GÜNDEM MADDESİ TEFTİŞ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlattığı 'terör teftişi' ile ilgili belediye başkanlarına "Gitmemek için her şeyi yaparlar. Ama sakin olmamız lazım, sizler aynı hızla çalışmaya devam edin" mesajını verdi.

Büyükşehir belediye başkanları toplantısının, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102. yıldönümü olması nedeniyle 27 Aralık'ta Ankara'da yapılması kararlaştırılmıştı. Görüşmenin İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne özel teftiş başlatması sonrasına denk gelmesi nedeniyle ilk sıradaki gündem maddesi de bu konu oldu.

 

Görüşmeye Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği programına katılmak için İzmir'de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dışında 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı.

Kılıçdaroğlu, İBB'ye yönelik kararı "kaybetme telaşı" olarak yorumladı ve "Gitmemek için her şeyi yaparlar. Ama sakin olmamız lazım, sizler aynı hızla çalışmaya devam edin. Herkes işine bakacak, böyle durumlarda yan yana olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" görüşünü dile getirdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar