CHP'den istifa eden başkandan flaş adaylık açıklaması

CHP'den istifa eden başkandan flaş adaylık açıklaması
CHP'den istifa ettiğini duyuran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, flaş açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

CHP'den istifa eden Soner Çetin, canlı yayınında Çukurova'da yeniden aday olacağını açıkladı. Çetin, bağımsız mı yoksa başka bir partiden mi aday olacağıyla alakalı kesin bir şey söylemedi.

"CANLI YAYINLARDA TAKDİM EDİLDİM"

Çok üzgün olduğunu aktaran Çetin, "Cumhuriyet Halk Partimizden ayrılmak kolay bir şey değil bizim için. Bugüne kadar çok büyük haksızlıklara uğradım, bilenler bilir 2009 seçimlerinde rahmetli genel başkanımız Deniz Baykal tarafından canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir, Murat Karayalçın Ankara, Aziz Kocaoğlu İzmir, Soner Çetin Adana diye bütün Türkiye'ye canlı yayınlarda takdim edildim" dedi.

"ARTIK YETER DEDİM"

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak. 1 hafta aday kaldıktan sonra anlamadığı bir sebeple adaylığının geri çekildiğini söyleyen Çetin, "Bu partide maalesef her yanağımıza tokat vurduklarında öbür yanağımızı çevirdik ama artık yeter dedim" ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN İZNİYLE ADAY OLACAĞIZ"

Çetin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Adana'da müthiş bir huzursuzluk... 25 sene sonra kazandığımız Büyükşehir, maalesef şu anda Adana'da kaybedilecek. Yani bu açık ve net elimizdeki ilçelerin tamamı gidecek, Adana'da büyük bir hüsran CHP'lileri bekliyor, bunu çok üzülerek söylüyorum ve yani Genel Başkan verdiği sözlerde durmadığı için 'ahbap-çavuş ilişkileri ile adayları belirlediği için ben de tepki gösterip mensubu olmaktan onur duyduğum CHP'den ayrılmak zorunda kaldım. Şu anda CHP'nin Adana Büyükşehir Belediyesini ve ilçelerin hiçbirini kazanma şansı olduğunu düşünmüyorum, o iş bitti artık

Parti yöneticilerimiz burayı bir Kadıköy, Çankaya, Şişli zannetti, Beşiktaş zannetti. Çukurova'da partinin oyu yüzde 37 burası bir kale olarak lanse edilebilir mi? Şimdi biz buranın bir kale olmadığını göstermek zorundayız. Seçimi kazanarak göstereceğiz. Allah'ın izniyle aday olacağız. Birçok siyasi partiyi bir araya getireceğiz, önümüzde çeşitli alternatifler var, başaracağız, seçimi de kazacağız, yapılan yanlışları da insanların görmesini sağlayacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar