CHP’den dikkat çeken DEM Parti hamlesi: İstanbul’un o ilçesindeki adayını geri çekecek

CHP’den dikkat çeken DEM Parti hamlesi: İstanbul’un o ilçesindeki adayını geri çekecek
Yerel seçim çalışmaları kapsamında birçok il ve ilçede adaylarını duyuran CHP’nin, DEM Parti’nin güçlü olduğu İstanbul Esenyurt’taki adayı Ali Gökmen’i adaylıktan çekebileceği iddia edildi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde siyasi gündem hareketleniyor. 31 Mart 2024 yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Esenyurt adayı Ali Gökmen'in adaylıktan çekilebileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Gazete Duvar'ın haberine göre, CHP'nin Esenyurt'ta aday gösterdiği Ali Gökmen'in adaylıktan çekilme olasılığı konuşuluyor. DEM Parti'nin güçlü olduğu bu bölgede CHP'nin adayının geri çekilmesi, stratejik bir hamle olarak yorumlanıyor.

3661240-1d8645a1ea842fe6328cbc0b0b9acc90-640x640.jpg
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen

Parti içi görüşmelerin sonuçlanmasıyla birlikte Ali Gökmen'in adaylıktan çekilebileceği belirtiliyor. CHP kaynakları, DEM Parti'nin de onay verdiği yeni bir CHP adayının gündemde olduğunu ifade ediyor.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan Parti Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Esenyurt ve adalar belediye başkan adaylarının durumunun görüşmelere göre netleşeceğini belirttiği biliniyor.

Bu gelişmelerin ardından DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın bugün (17 Şubat) yapacağı basın toplantısında, Kent Uzlaşısı görüşmelerine ilişkin detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

YARKADAŞ ESENYURT İÇİN İSİM VERDİ

Öte yandan, CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş'ın, Ali Gökmen'in adaylıktan çekildiğini duyurması dikkat çekti. Yarkadaş, boşalan adaylık için CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi İsmail Topkaya'nın isminin geçtiğini öne sürdü.

baris.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar