CHP'de son 2 gün! Ortalık fena kızıştı...Hangi aday için kaç imza verildi

CHP'de son 2 gün! Ortalık fena kızıştı...Hangi aday için kaç imza verildi
CHP’de büyük kurultaya sayılı günler kala genel başkanlık seçimi için CHP bir hayli hareketlendi. Kulislerden sızan bilgilere göre hangi adaya kaç kişinin destek verdiği açıklandı. Peki, hangi aday kim imza topladı?

CHP’de genel başkanın seçileceği büyük kurultaya son 2 gün kaldı. 38'inci Olağan Kurultay ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yarın başlayacak.

2 gün sürecek olana kurultay Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Hem genel merkezcilerin hem de değişimcilerin iddialı olduğu kurultayın Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu yapacak. Kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

BirGün'de yer alan habere göre, 1368 kurultay delegesi kurultayda genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için 10 delegenin imzası gerekirken CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65 delegenin imzası gerekecek.

Kurultay delegelerinin desteğinin üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, kurultay günü konuşmasına da hazırlandığı da aktarıldı.

Bu doğrultuda Kılıçdaroğlu’nun oylamadan önceki son konuşmada, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” diyebileceği belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, önceki akşam katıldığı bir yayında "Genel Başkanımız muhtemelen kurultayda da son kez yetki isteyecek kurultay delegelerinden" ifadelerine yer vermişti.

HANGİ ADAY KAÇ İMZA ALDI?

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, en az 700-800 delegenin imzası ile gövde gösterisi yaparak adaylığını ilan etmeyi hedefliyor. Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’in ise 600’e yakın delegenin imzasını aldığı ifade edildi.

"OYUNUN FARKINDAYIZ"

Kurultay salonuna üzerinde “Oyunun farkındayız, liderimizin yanındayız” ifadelerinin yazılı olduğu bir pankartın asılması dikkat çekti.

Pankartın asılmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay Hazırlık Komitesi adına CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol’a pankartın kaldırılması yönünde talimat verdiği öğrenildi ve söz konusu pankart Gürsel Erol’un gözetimi ile salondan kaldırıldı.

ÖZEL’ DESTEK ÇAĞRISI

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu için destek imzalarının Ankara’ya iletilmesinin ardından son olarak CHP Karaman İl Başkanlığı’ndan da Özel’e destek çağrısı geldi.

CHP Karaman İl Başkanı Recai Evcen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilçe başkanları ile gerçekleştirdiği görüşme neticesinde "partide değişim olması" yönünde görüş birliğine ulaştıklarını aktardı.

Evcen, "Kongreler sürecinde örgütümüz ile birlikte hareket edeceğimize yönelik söz vermiştik. Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci Olağan Kurultayımız için Merkez, Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı, Kazımkarabekir ilçelerimiz ile örgüt toplantıları gerçekleştirdik. Örgüt toplantılarımızda görüş belirtmek isteyen her üyemize süre sınırı koymadan konuşma imkânı verdik. Toplantılar sonucunda, CHP Karaman Örgütü, partide bir değişim olması gerektiğine ilişkin görüş birliğine varmıştır" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar