Recep Tayyip Erdoğan'ın gizlice ne operasyonu geçirdiğini Nuray Babacan yazdı! 10 günlük mola bu yüzden verildi

Recep Tayyip Erdoğan'ın gizlice ne operasyonu geçirdiğini Nuray Babacan yazdı! 10 günlük mola bu yüzden verildi
Gazeteci Nuray Babacan, Erdoğan'ın "Hamas terör örgütü değildir" çıkışının perde arkasını yazdı. Babacan, Erdoğan'ın 10 günlük sürede ne operasyon geçirdiğini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştirerek, "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur" demişti. Yaptığı konuşmayla büyük bit çıkış yapan Erdoğan’ın açıklamasının kurmaylarını da şaşırttığı öne sürüldü.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hamas terör örgütü değildir” çıkışının perde arkasını yazdı.

Babacan'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

"Türkiye’nin, Gazze savaşındaki tutumu ve sonuçları hem genel siyasetin hem de AKP’nin gündeminde. Şimdi durumu toparlama süreci yaşanıyor, dış politika ve ekonomik sonuçlarına kafa yoruluyor. Bu noktaya nasıl gelindiği de sohbetlerin ana konusu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasındaki, ‘Hamas terör örgütü değildir”, ‘mücahit örgüt” ve ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadelerinin metinde olmadığı da ortaya çıktı. Erdoğan’ın bu duygusal çıkışında, 10 günlük ‘nekahat’ döneminin etkisi olduğunu söyleyenler var.

10 GÜNDE NE OLDU?

AKP’lileri bile şaşkına çeviren ve ileri bulunan bu sözlerin konuşma metninde olmadığını söyleyenler, Erdoğan’ın grup toplantısından öncesindeki 10 gün boyunca İstanbul’da ‘dinleniyor’ dedikleri döneme vurgu yapıyorlar. Aileyle oldukça yakın geçen bu dönemde, Erdoğan’ın operasyon geçirdiği konuşuluyordu. Bu doğru çıktı. Erdoğan’ın prostat operasyonu geçirdiği ve basit bir müdahale olduğu iddia ediliyor.

KİMLERİN ETKİSİ?

Bu dönemde, İstanbul’da görüştüğü muhafazakar çevre, ailenin bir grubunun kendisine sık sık Gazze’yle ilgili duygusal yorumlar yapması ve hatta Türkiye’nin gündemine Mavi Marmara organizasyonuyla bela eden İHH (İnsanı Yardım Vakfı) yönetimiyle yaptığı görüşmelerin etkisi olduğu anlatılıyor. Bunları aktaranlar AKP’liler; ne kadar doğrudur bilinmez, ama devlet politikasına, devlet dışı unsurların yön verdiğini düşünmek bile rahatsız edici."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar