CHP'de sarı alarm! Kılıçdaroğlu kurultayda kaybederse bu plan işleyecek

CHP'de sarı alarm! Kılıçdaroğlu kurultayda kaybederse bu plan işleyecek
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün Şişli belediye başkanlığı döneminde üzerine geçirdiği iddia edilen bazı mülklere ilişkin, flaş bir hamle yaşandı. Bu hamle 5 Kasım’da Kurultay’a gidecek CHP’de büyük karışıklığa sebep olacak.

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'ün, Şişli belediye başkanı iken belediyeye ait çok değerli bazı mülkleri, başında olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu Vakfı üzerine geçirdiği öne sürülmüştü. Odatv.com tarafından konuya ilişkin yapılan bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Sarıgül’ün görevinin bitmesinin sonrasında, 30 Mart 2014 yerel seçiminde göreve gelen Hayri İnönü, ilk iş olarak söz konusu binaların devrini yargıya taşımıştı. İnönü, binaların devriyle ilgili 9 Ağustos 2012 ile 7 Haziran 2012 tarihlerinde alınan meclis kararlarının iptali için "haksız ve hukuka aykırı olduğu ve kamu hizmeti sağlamadığı" gerekçesiyle İstanbul İdare Mahkemesi'nin yolunu tutmuştu.

5c73462204207c1aacb1bc7c.webp

Mahkeme İnönü yönetimini haklı buldu ve meclis kararında hukuka ve mevzuata uygunluk bulunmadığı sonucuna vararak meclis kararının iptaline hükmetmişti. Bunun üzerine "tapu kaydının iptali ve kiranın kalkması" için İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

546-wykq.webp

Mustafa Sarıgül ile bu olaydan sonra arası açılan İnönü, Sarıgül tarafından tehdit edildiğini iddia etmişti. Dönemin Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün, yardımcılığını yaptığı başkan olan Hayri İnönü’ye yönelik Şişli meclis oturumunda ettiği galiz küfürler de sosyal medyada gündem olmuştu.

MUAMMER KESKİN DE İNÖNÜ’NÜN İZİNDEN GİTMİŞTİ AMA

Görev süresi sona eren İnönü, Sarıgül’ün kendi vakfına verdiği belediye mallarını geri alamadı. 2019’da belediye başkanı olan CHP’li Muammer Keskin de, İnönü’nün yolundan gitti.

Öte yandan Şişli Belediyesi, yerel seçimler sonrası 10 Nisan 2019’daki ilk toplantısında, aleyhte çıkan Meclis kararları da CHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla iptal edilmişti.

138484-001.jpeg

Zaten CHP’li belediye başkanı Muammer Keskin tüm seçim kampanyasında mülkleri yeniden Şişli halkına iade edeceklerinin sözünü vermişti.

MUAMMER KESKİN'DEN SÜPRİZ HAMLE!

Şişli Belediyesi ile Sarıgül arasındaki mahkeme süreci 10 yıldır süreken, sürpriz bir hamle CHP’li Şişli belediye başkanı Muammer Keskin’den geldi.

Geçtiğimiz (26 Ekim) perşembe, Şişli belediye meclis üyelerine bir yazı gönderen Keskin, meclis üyelerini 31 Ekim 2023 Salı günü için olağanüstü toplantıya çağırdı.

OLAĞANÜSTÜ MECLİS KARARI

Oysa, sadece birkaç gün sonra 6 Kasım günü ilçe belediyesinin olağan meclis toplantısı bulunuyor. Muammer Keskin’in alelacele olağanüstü toplantı talep etmesi sıra dışı karşılandı ve kuşku uyandırdı.

Olağanüstü toplantının tek konusu da, Sarıgül’ün kendi vakfına bedelsiz verdiği öne sürülen, değeri 1 milyar doları bulan 9 taşınmazla ilgili süreçte, Muammer Keskin’e “uzlaşma” yetkisi verilip verilmeyeceği oldu.

kilicdaroglu-sarigul.webp

CHP KURULTAYI ÖNCESİ PLAN MI YAPILDI?

30 Mart 2014’den beri devam eden süreç için başkan Keskin’in alelacele meclisi olağanüstü toplantıya çağırması bazı iddiaları da beraberinde getirdi.

6 Kasım’da Şişli Olağan Meclis Toplantısı var iken, 31 Ekim’de “Mustafa Sarıgül” konulu toplantı talep edilmesi, 4-5 Kasım tarihlerindeki 38. CHP Olağan Kurultayı ile ilişkilendirildi.

Kurultay’da Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi halinde Mustafa Sarıgül ile CHP’nin yollarının ayrılması öngörülüyor.

whatsapp-image-2023-10-30-at-2-xywl.webp

Hal böyleyken ve kurultaydan sadece 1 gün sonra Şişli Belediye Meclisi’nin olağan toplantısı varken 31 Ekim tarihinde olağanüstü toplantı ve uzlaşı talep eden Muammer Keskin’in bu kritik talebi merak konusu oldu. Kulislerde Keskin’in talimatı genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığına dair iddialar dolaşıyor.

SARIGÜL’ÜN SÖZ KONUSU TAŞINMAZLARI NELER?

İddiaya göre Sarıgül, 2012 ve 2013 yıllarında aralarında eski Şişli Belediyesi Hizmet Binası’nın da yer aldığı, toplam büyüklüğü 75 bin metrekare, toplam değeri ise 500 milyon dolar olan 1 taşınmazı bedelsiz; yine değeri 500 milyon doları bulan 8 taşınmazı ise 30 yıl süreyle 1 TL karşılığında kendi vakfına intifa ettirdi.

whatsapp-image-2023-10-30-at-2-dwyu.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar