CHP’de para sayma soruşturması sürüyor: Canan Kaftancıoğlu ifade vermek için adliyede

CHP’de para sayma soruşturması sürüyor: Canan Kaftancıoğlu ifade vermek için adliyede
CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde bir avukatlık bürosunda çekilen "para sayma" görüntüleri sebebiyle adliyeye ifade vermeye geldi.

2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde yaşanan para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Bu çerçevede, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Çağlayan Adliyesi'ne gelerek ifade verdi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlayan süreç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma ile devam etmişti. CHP İstanbul İl Başkanlığı da bu durum üzerine suç duyurusunda bulunmuştu.

Ali Rıza Braka'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi, şimdiye kadar savcılığa ifade verdi. Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimlerin adı bazı ifadelerde geçmişti. Kaftancıoğlu, bugün adliyeye gelerek soruşturma kapsamında ifade verdi.

Adliye koridorlarında yoğun bir gazeteci ilgisiyle karşılaşan Kaftancıoğlu, habercilere "Kolay gelsin... Beni özlemişsiniz, çıkışta görüşürüz" şeklinde espriyle karşılık verdi.

İDDİALAR YALANLANMIŞTI

Geçtiğimiz hafta bazı basın organlarında yer alan iddialar üzerine yapılan açıklamada, "Bazı yayın kuruluşlarında önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun söylediği iddia edilen ifadeler yayınlanmıştır. Söz konusu ifadeler ve haberler gerçek dışıdır. Yalan haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır" denilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar