CHP'de delege savaşı: Değişimciler mi yoksa genel merkezciler mi kazanacak?

CHP'de delege savaşı: Değişimciler mi yoksa genel merkezciler mi kazanacak?
tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında konuşan Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin İstanbul'daki kongreleriyle ilgili "Kılıçdaroğlu şu ana kadar yapılan delege seçimlerinin yüzde 80'ini aldı. Seçimi kaybeden Kaftancıoğlu'dur, Kılıçdaroğlu değildir." diye konuştu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

tv100'ün gündemi belirleyen programı Taksim Meydanı'nda bir araya gelen tv100 yazarı Hacı Yakışıklı, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Gürkan Hacır, CHP’nin İstanbul'daki kongre sürecini masaya yatırdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun delege ağırlığının yüde 20 olduğunu söyleyen Barış Yarkadaş “Kılıçdaroğlu şu ana kadar yapılan delege seçimlerinin yüzde 80'ini aldı. Seçimi kaybeden Kaftancıoğlu'dur, Kılıçdaroğlu değildir." dedi.

İstanbul'da ilçe kongreleriyle ilgili doğru olmayan bilgilerin yayıldığını belirten Yarkadaş şunları söyledi: “Bugüne kadar 17 ilçenin kongresi yapıldı. İstanbul'daki tablo hiçte anlatıldığı gibi değil. Avcılar'da kongre yapıldı, ilçe başkanı Erdal Nas oldu. Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye karşı kazandı. Nas, 13 gün önce Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek aday olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu 'hayırlı olsun' dedi. Nas'ın değişimci İmamoğlu'nun ekibinden olduğu iddia edildi ama 2 saat önce Kılıçdaroğlu ile olan fotoğrafını koydu “

Yarkadaş'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"SEÇİMİ KAYBEDEN KAFTANCIOĞLU'DUR"

"Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul'da aday çıkardığı her ilçede kaybetti. Kaftancıoğlu, Ataşehir dışında 16 ilçesinde aday çıkardı ve kaybetti. Kaftancıoğlu'nun karşısında kazananlar Kılıçdaroğlu karşıtı değil. Seçimi kaybeden Kaftancıoğlu'dur, Kılıçdaroğlu değildir.

"İMAMOĞLU'NUN SAHADAKİ ETKİNLİĞİ YÜZDE 25"

İmamoğlu'nun arkadaşları ile konuştum 'bizim sahadaki etkinliğimiz yüzde 20-25'tir' dediler.

"BİZ CANAN KAFTANCIOĞLU KARŞITIYIZ"

Bağcılar ilçe başkanı Murat Sönmez, İmamoğlu'nun ekibinden olduğu söyleniyor. Murat Sönmez’i aradım bugün, şunu sordum siz Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı mısınız? ‘Biz kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı değiliz biz Canan Kaftancıoğlu karşıtıyız. Bu çok nettir. Biz kongremizde seçilen ve seçilmeyen tüm delege aday arkadaşlarımızla Sayın Başkanımızı ayakta alkışladık bizim Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı olduğumuz ve o ilan edilen listelerde değişimci olarak anılmamız açık bir iftiradır ve biz bu iftiralardan çok rahatsızız. Biz yeniş seçilen arkadaşlarımızla birlikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız tüm arkadaşlarımın da tavrı budur’ dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

"Çekmeköy İlçe Başkanı Melda değişimci ilan edildi, kendisini aradım "Biz kadının gücüyle kazandık, kadınlar isterse her şeyi yapabilirler. Bizim arkadamızda örgütün gücü var. Biz sayın Genel Başkanımızın yanındayız. Zaten ilçe kongremizle değişimi gerçekleştiriyoruz" dedi.

"İMAMOĞLU'NUN AĞIRLIĞI YÜZDE 20"

İmamoğlu'nun İstanbul'daki delege ağırlığı yüzde 20. Kılıçdaroğlu şu ana kadar yapılan delege seçimlerinin yüzde 80'ini aldı.

"İMAMOĞLU İLE HAREKET ETMEYİ DÜŞÜNENLER YÜZDE 55"

Sevinç, CHP'deki süreçle ilgili "Beylikdüzü, Tuzla, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Başakşehir, Silivri'yi değişimciler kazandı. 17 ilçede benim analizlerime göre 8-9 değişimci, 7-8 genel merkez. Bendeki bilgi öyle bu 17 ilçenin toplam delegasyonunda değişimciler yani Ekrem İmamoğlu’yla hareket etmeyi düşünenler yüzde 55’e 45 gibi." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar