CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü nerelidir?

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü nerelidir?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte neredeyse partilerin bütün belediye başkan adaylıkları belirlendi. CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü oldu. Peki CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü nerelidir?

Yerel seçimler için partilerden adaylar açıklanmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından açıklanan duyuruya göre Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü oldu. Adaylığının açıklanması ile birlikte birçok insan internette Cevat Öncü'nün kim olduğunu araştırıyor. Peki CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü nerelidir?

CEVAT ÖNCÜ KİMDİR?

Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun'da doğdu. Aslen de Samsunlu olan Cevap Öncü eğitim hayatını tamamladıktan sonra 1985 yılında özel bir şirkette şantiye mühendisi olarak göreve başladı. 1988-2004 yılları arasında kurucu ortağı olduğu PALET Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi'nde proje üretimi alanında çalıştı. Aynı zamanda 1988 yılında kurucu ortağı olduğu BARET İnşaat ile müteahhitlik alanında faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Siyasi kariyerinde de önemli görevler üstlenen Öncü, 1996-2013 yılları arasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve 2000-2004 yılları arasında TOBB Sektör Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca, 2002-2011 yılları arasında çeşitli dönemlerde Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerini üstlendi. İnşaat sektöründeki çalışmalarının yanı sıra, 2000-2002 ve 2014-2016 dönemlerinde İMO Samsun Şube Başkanlığı görevini de başarıyla yürüttü.

Haziran 2022'de Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü olarak atanmış, bu görevi ise Kasım 2023'te devretmiştir. Cevat Öncü, evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar