CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi: Üç partiden ortak grup kurma kararı

CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi: Üç partiden ortak grup kurma kararı
14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren Deva, Gelecek ve Saadet Partisi, TBMM'de ortak grup kurma kararı aldı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın iddiasına göre parti liderleri yaptıkları görüşmede ortak grup için fikir birliğine vardı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü TV yayınında iddia ettiğine göre; bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun evinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldiler. Üç parti arasında yapılan görüşmeler sonucunda grup kurulması konusunda anlaşmaya vardılar.

Böylece CHP listelerinden seçime katılan dört partiden Demokrat Parti hariç diğer üçü Meclis'te altıncı bir grup oluşturdular. DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.

YENİ PARTİ Mİ KURULACAK?

Üç partideki milletvekillerinin grup kurabilmeleri için tek bir parti çatısı altında bulunmaları gerekiyor. Bu nedenle milletvekillerinin, mevcut üç partiden birinde mi toplanacağı yoksa yeni bir partinin mi kurulacağı tartışma konusu.

Saadet Partisi'nin diğer iki partiye göre daha köklü bir geçmişi olması, birleşme yaşanması halinde Saadet Partisi çatısı altında gerçekleşeceğine yönelik iddiaları güçlendirirken, kesin açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Saymaz konu hakkında şu ifadeleri kullandı;

“Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Ali Babacan, Temel Karamollaoğlu bir araya geldi bugün. Grup kurulması kararı alındı ve iş bitti. Şu an Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, grup kurma kararı aldılar, 3 parti TBMM’de bir grup olarak temsil edilecekler. Şu an AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP dışında altıncı bir grup daha geliyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar