CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Muhtarlık seçimi en gerçek seçimdir"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Muhtarlık seçimi en gerçek seçimdir"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Siz de seçimle geldiniz. Milletvekilleri için birleşik oy pusulası varsa sizin için de olmalı. Bunların yapılmaması muhtarlık seçimi ikinci sınıf seçimdir algısı yaratır" dedi.

"Muhtarlık seçimi en gerçek seçimdir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da muhtarlarla bir araya geldi.

Muhtarlarla buluşmasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Demokrasi bir dip dalgası gibi yukarıya taşmak zorunda. 

Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlık kurumu değerlidir. Tarihsel süreç içinde bu kadar değerliyken bugün gerçekten çok önem veriliyor mu? Hayır. Niye önem verilmiyor.

Siz de seçimle geldiniz. Milletvekilleri için birleşik oy pusulası varsa sizin için de olmalı. Bunların yapılmaması muhtarlık seçimi ikinci sınıf seçimdir algısı yaratır. Oysa muhtarlık seçimi en gerçek seçimdir. Hiçbir partiye bağlı olmaksızın milletin karşısına çıkıyor. 

Çoğu muhtarın evi yok, kirada oturuyor çoğu. Burası muhtarlık evidir diyeceğimiz bir yapı neden yok? Anlı şanlı bir şey istemiyoruz. Bir muhtarın ihtiyacını karşılayabilecek bir muhtarlık evi. Muhtar da seçimle geldi. Bazı özel kalem müdürü olsun. Muhtar olmadığında dosyaları rafa dizecek birisi olsun. Biz CHP olarak büro personeli olmayan çoğu muhtara belediye bir büro personeli görevlendiriyor. 

Muhtarların niye bir bütçesi yok? Bütçesi olsun. Bütçesi olsun da parayı nereden bulacağız diyecek iktidar. Belediye başkanı emlak vergisi topluyor mu, evet. Sizin mahallede oturan vatandaşlardan da topluyor. O bütçenin yüzde 1-2'sini muhtarlara bütçe olarak ayırsalar kıyamet mi kopar? Hayır kopmaz. Her muhtarımızın bir bütçesi olması lazım. Bütçe sahibi olmak aynı zamanda denetlenebilir olmak demektir. "

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar