CHP Genel Merkezi'nde kritik görüşme! Şebnem Korur Fincancı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

CHP Genel Merkezi'nde kritik görüşme! Şebnem Korur Fincancı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyeti ile görüştü. Görüşmede CHP lideri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aylar sonra açıkladığı vaka sayılarına atfen "TTB'nin doğru söylediği ve kimin suçlu olduğu ortaya çıktı" dedi. Korur Fincancı ise, "Başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık" ifadelerini kullandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan hekimler Sağlık Bakanlığı’nın uzun süre sonra tüm vakaları açıklaması kararını değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın 25 Kasım itibariyle 28 bin 351 vaka olduğu açıklamasına ilişkin Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Dün hep beraber izledik, gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık, keşke bu kadar insanımız ölmeseydi, bu kadar hastamız olmasaydı. Bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Ama biz bunun hâlâ önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Bunun için önlemler alınabilir dedik” ifadelerini kullandı.

"VERİRLER 50 BİN"

Basın mensuplarının, “Vaka sayıları ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Bu sayılara ilişkin tartışma da devam ediyor. Sizde veriler nedir? Vaka sayılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” ifadelerine ise Fincancı şu şekilde yanıt verdi:

“Aile hekimliği kolumuzla beraber bir hafta önce değerlendirme yapmıştık. Sahadan derledikleri verilerle yaklaşık 50 bin, 47 binin üzerinde pozitif vakalarının olduğu ve takip ettiklerini söylemişlerdi. Testi negatif olup da klinik olarak Covid-19 hastalarının dahil olmadığı bir sayı. Testin pozitiflik oranları var. Yaklaşık üçte ikilik bir pozitiflik oranı var. Yalancı negatifler var üçte birlik. Bunları da değerlendirdiğimizde merkez konsey üyemiz göğüs hastalıkları uzmanı İbrahim Akkurt’un zatürre oranlarıyla hasta sayılarını karşılaştırarak verdiği rakama ulaştığını görüyoruz. 100 binleri bugün itibariyle buluyor. Dün 168 insan öldü. Eğer biz salgını doğru yönetemezsek insanlar ölüyor, her biri can. O nedenle salgını doğru yönetmek gerektiğini söylüyoruz. 28 bin sınırlı bir rakam."

"HASTA-VAKA AYNI"

Fincancı, "Sevgili meslektaşım Rukiye Eker, Sağlık Bakanı’nın öğrencisi olduğunu söyledi. Hastayla vakanın tıpta aynı anlama geldiğini hatırlattı. Aslında tarihlere baktığımda fark ettim ki benim de öğrencim olmuş, ben de hatırlatayım. Hastayla vaka aynıdır tıpta. Biz bunları ayırmayız. Vakanın belirti göstermeyen olduğu ifade ediliyor ama Covid-19’un pozitif çıkmasının ardından ne zaman belirti göstereceğini belirleme olanağı yok" dedi.

envpp0cw8aampcx.jpg

KILIÇDAOĞLU: HEKİMLERE GÜVENİYORUZ

Kılıçdaroğlu görüşmede "Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Çünkü işin başında, suyun başında, hastanın başında bekleyen sağlık çalışanı, hekimler. Olayın bizzat yüzde yüz tanığı olan hekimler. Şimdi olayın tanığı olanı dinlemiyoruz veya onun söyledikleri doğru değil diyoruz, olayın hiç tanığı olmayan kişilerin söylemleri doğru kabul ediliyor. Bu siyaseten de, ahlaken de doğru bir şey değil yani. Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Türk Tabipleri Birliği’nin doğru söylediği, doğru söyleyeni de eğer suçlu kabul edeceksek kimin suçlu olduğu çıktı ortaya" diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar