Nevşehir Avanos'ta siyanür paniği! İzni kimler verdi

Nevşehir Avanos'ta siyanür paniği! İzni kimler verdi
Yeniçağ TV’de gazeteci yazar Vedat Yenerer’in konuğu ÖZKONDER Başkanı Enver Göçek oldu. Göçek Nevşehir Avanos’ta yabancı bir şirketin sondajlar yaparak altın tespiti yapmaya çalıştığını açıkladı. Bölge halkının siyanür endişesi nedeniyle panik yaşadığını dile getirdi.

Yeniçağ TV’de Gazeteci yazar ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Vedat Yenerer’in sunduğu Doğrudan Doğruya programının konuğu ÖZKONDER Başkanı Enver Göçek’ti.

Nevşehir’in Özkonaklar bölgesinde Kanadalı olduğu iddia edilen bir şirketin altın arayışına başladığını belirten Özkonaklılar Derneği Başkanı Gökçek, siyanürlü altın arama faaliyetleri nedeniyle bölge halkının panik yaşadığını dile getirdi.

Su kaynaklarının altın aranan bölgelerde olduğunu belirten Gökçek, bölgede zaten su sıkıntısı çekildiğini mevcut aramaların olan su kaynaklarını da etkileyeceğini ifade etti.

Vatandaşın altın arama çalışmalarını protesto edeceğini söyleyen ÖZKONDER Başkanı CİMER üzerinden de şikayet dilekçesi oluşturduklarını ve Nevşehir’de görüştükleri yetkililerin çalışmalar için izinlerin Ankara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alındığı için müdahale edemediklerini ifade ettiğini aktardı.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar