CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yeni görev!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yeni görev!
Madrid'de gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel'in bu yeni göreve seçilmesiyle birlikte CHP, 12 yıllık bir aranın ardından Sosyalist Enternasyonal'in Yürütme Kurulu'nda Genel Başkan düzeyinde temsil edilecek.

Özel, göreve seçilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, Avrupa ve dünyada yükselen aşırı sağ ve otoriter popülizme karşı sosyal demokratların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu görev, dünyada sosyal demokrasiyi güçlendirmek için siyasi akrabalarımızla daha sıkı bir işbirliği içinde olmamızı sağlayacak. Özellikle Filistin'de yaşanan dram gibi önemli meselelerde, Avrupa ve dünyadaki sosyal demokratların seslerinin daha yüksek çıkması gerekiyor. Bu görevin, bu konularda daha etkin bir rol oynamamıza yardımcı olacağını umuyorum. Partimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bütün dünyada otoriterleşme trendine karşı mücadelede önemli bir rol üstleneceğime inanıyorum."

lk.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar