Cevdet Çayır kimdir? AKP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır kaç yaşında, nereli?

Cevdet Çayır kimdir? AKP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. AKP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır oldu. Peki Cevdet Çayır kimdir? AKP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır kaç yaşında, nereli?

Cevdet Çayır kimdir?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerin il ve ilçe belediye adaylarının hepsi neredeyse belli oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nin İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır oldu. Peki Cevdet Çayır kimdir? AKP İzmir Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır kaç yaşında, nereli?

CEVDET ÇAYIR KİMDİR?

1963 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde doğan Çayır, 1967 yılından itibaren Bornova'da yaşamaktadır. Aile şirketi olan Murat Çay Lojistik'in 35 yıllık geçmişine sahip olan Çayır, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Aynı zamanda Kars Nakliyeciler Sitesi'nin kurucularından biridir. İzmir Ticaret Odası iç taşımacılık hizmetleri grubu meslek odası başkanlığı da yapmıştır.

Spor alanında da aktif olan Çayır, Bornova Spor Kulübü'nde uzun yıllar yöneticilik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. İzmir'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak rol almıştır.

Siyasi kariyerine 2005-2007 yıllarında AK Parti Bornova Kızılay Mahallesi sorumlusu olarak başlayan Çayır, 2009 yılında Meclis Üyesi adayı olmuş ve 2014 yılından itibaren AK Parti Bornova Meclis Üyesi olarak görev yapmıştır. Daha sonra Bornova İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş ve AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu'nda 3. Bölge Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Cevdet Çayır evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar