Cep telefonu tarifelerine %65 zam

Cep telefonu tarifelerine %65 zam
Yürürlüğe giren yeni Mobil haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi yıllık yüzde 65 zamlandı.

Yurtiçi aramalar için dakikası 3 lira 12 kuruş, uluslararası aramalar için ise dakikası 31 lira 35 kuruş ödenecek. Bunun yanı sıra hat devir ücretleri 59.83 TL, isim ve unvan değişikliği işlemleri için 40.86 TL, numara değişikliği hizmetlerinden ise 136.52 TL alınacak.

Dünya'dan Kemalettin Bulamacı'nın haberine göre SIM kart değişiklikleri için ise garanti kapsamında yapılan işlemler ücretsiz olacakken, kayıp, çalıntı veya kullanıcı hatası sonucu yapılan değişiklikler için 136.52 TL talep edilecek.

Ayrıntılı fatura talep eden aboneler her bir ayrıntı sayfası için 4 lira 9 kuruş ödeyecekler. SMS ücretleri yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bilinmeyen numaraları aramanın dakikalık bedeli ise 8 lira 84 kuruş oldu.

BTK'nın belirlediği Mobil Azami Ücret tarifesi, yılda iki kez güncelleniyor. Bu güncellemeler 1 Nisan ve 1 Ekim tarihlerinde yapılıyor. Tarifede belirlenen ücretlerin altında işlem yapamayan mobil operatörler Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone, belirlenen bu ücretlerden daha yüksek bir ücret talep edemiyorlar.

Diğer bir önemli güncelleme ise yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresine ilişkin. Yurt dışında ikamet eden vatandaşlar, beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresini, e-Devlet Kapısı üzerinden 2 defa 30'ar günlük sürelerle toplamda 180 güne kadar uzatabilecekler. Bu süreç, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin X hesabından yapılan açıklama ile duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar