Cem Küçük, muhaliflere hak verdi: "Bir tane AKP'li çıkmadı..."

Cem Küçük, muhaliflere hak verdi: "Bir tane AKP'li çıkmadı..."
Cem Küçük, AKP iktidarının kültür sanat alanında verimli olmamasına dair bir yazı kaleme aldı. Küçük, muhaliflerin bu konudaki görüşlerini haklı olarak yorumladı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Türkiye yazarı Cem Küçük, bugünkü yazısında AKP iktidarının kültür sanat alanında verimsiz olduğunu itiraf etti. 

"Benim eskiden beri görüşüm bu konuda belli" diyen Küçük, "Müslüman kimlikli biri istese de, çok da çalışsa iyi romancı olamaz. Çünkü bir Müslüman kendi kendine sansür koyar" ifadelerini kullandı. 

Küçük'ün yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Muhaliflerin son dönemdeki en büyük eleştirilerinden biri kültür alanında hiçbir şey üretilememesidir. Bu eleştiriye ben de katılıyorum. AK Parti zamanında bir tane sinemacı, roman yazarı, tiyatrocu çıkmadı. Herhâlde bunu da Başkan Erdoğan yapacak değil. Benim eskiden beri görüşüm bu konuda belli. Müslüman kimlikli biri istese de, çok da çalışsa iyi romancı olamaz. Çünkü bir Müslüman kendi kendine sansür koyar. Belirli konuları yazamaz. Sanatın herhangi bir dalında ortaya iyi bir eser koymak biraz da muhalif olmakla alakalı.

Kültür sanat dalında AK Parti iktidarında verim olmaması normal. İyi bir sinemacı çıkardı. O da çıkmadı. Bunun bir sebebi de AK Parti'ye yakın iş adamlarının kültür sanatı yatırım yapılabilir bir alan olarak görmemesi. Kültür sanat çocukluktan kazanılacak bir zevk. Sonradan edinmek zor. O açıdan AK Parti'ye eleştiri getirenleri anlıyorum."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar