Canlı yayında hayati uyarı! İnsanlar hipotermiden ölebilir

Canlı yayında hayati uyarı! İnsanlar hipotermiden ölebilir
Depremin etkisini yoğun olarak hisseden illerden biri olan Hatay'dan kritik çağrı geldi. Habertürk ekranlarına bağlanan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremzedelerin enkaz altında hipotermi nedeniyle ölebileceğini hatırlattı, Savaş'ın sözlerinin ardından gazeteci Fatih Altaylı ağlamamak için zor anlar yaşadı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen tüm Türkiye''yi yasa boğan depremlerin ardından Habertürk yayınına bağlanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "Gece soğuk, insanlar hipotermiden hayatını kaybedebilirler. Birçok insanımız kurtarılmayı bekliyor. En çok isteğimiz şu: Ne kadar profesyonel kurtarma ekibi gelirse mutlu oluruz. Bu soğukta kurtarılabilecek insan sayısını arttırırız." dedi.

AĞLAMAMAK İÇİN MÜCADELE VERDİ

Savaş''ın insanların donarak ölebileceğini söylediği sıralarda programın sunucusu ve gazeteci Fatih Altaylı, göz yaşlarını tutmakta güçlük çekti. Hipotermi, insan vücudunun faaliyet göstermesi için gerekli ısıyı ürettiğinden daha hızlı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan ve vücut ısısının tehlikeli derecede düşmesine neden olan bir acil tıbbi durum olarak tanımlanıyor.

"BİRÇOK İNSANIMIZ KURTARILMAYI BEKLİYOR"

Sabahtan beri sahadaydık. Antakya, Defne’nin çok büyük bir kısmında hiç telefon çekmiyor. Birçok bina yıkılmış. Binaların üzerindeki vericilerde yıkılmış durumda. Devlet hastanesinde baya bir zarar var. Belediye binamız, itfaiye dairesinin binası yıkıldı. Birçok insanımız kurtarılmayı bekliyor. En çok isteğimiz şu: Ne kadar profesyonel kurtarma ekibi gelirse mutlu oluruz. Bu soğukta kurtarılabilecek insan sayısını arttırırız.

"GECE SOĞUK, İNSANLAR HİPOTERMİDEN HAYATINI KAYBEDEBİLİRLER"

Akşamdan itibaren ekipler gelmeyle başladı. Ekipler kendi teçhizatlarıyla karayolundan geldikleri için uzun sürdü. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Alan çok geniş, 10 tane ilden bahsediyoruz. Arama kurtarma ekipleri çok geniş hacimli bir alanda çalışacaklar. Ne kadar adam gelirse o kadar insan hayatı kurtulur. Gece soğuk, insanlar hipotermiden hayatını kaybedebilirler.  

"İLETİŞİM SAĞLANAMIYOR"

Vericiler hasar gördüğü için şehir içinde iletişim sağlanamıyor. Biz kendi arkadaşlarımızla zor iletişim sağlıyoruz. Yetkililer yarın öğleye kadar iletişim sıkıntısının çözüleceğini söylüyorlar. Herkes iletişim sıkıntısından dolayı zor durumda.

"ÇOK HAYATINI KAYBEDEN İNSAN VAR"

1200 civarında yıkılan bina sayısı olduğu söyleniyor. Her tarafta yıkılan bina var. Özellikle Kırıkhan, Hassa, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas’ta var. Hastaneler ve birçok doktorumuz zarar gördüğü için imkan yok. Çok hayatını kaybeden insan var. İnşallah tez vakitte yardımlar daha fazla gelir. Dışarıdaki insanlarımız için çadır, giyim-kuşam, çocuk bezi ve mamasına ihtiyacımız var.

LİMANDAKİ YANGIN

İskenderun Limanı’ndaki yangını takip edemedik. Bir fabrika, apartmanda da yangın çıktı.

Ulaşamadığımız yer yok ama imkanlarımız kısıtlı olduğu için yardım edemediğimiz var.

"DESTEK İSTİYORUZ"

Hatay’da 2,5 milyona yakın insan var. Bizim imkanlarımız hepsine yetmiyor. Özellikle devletimizden, hükümetimizden, STK’lardan, belediyelerden, hayırseverlerden destek istiyoruz. Bugün birlik ve dayanışma günü.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar