Canan Karatay mankenlerin güzellik sırrını verdi: Yüzü porselen gibi pürüzsüz yapıyor

Canan Karatay mankenlerin güzellik sırrını verdi: Yüzü porselen gibi pürüzsüz yapıyor
Prof. Dr. Canan Karatay'dan cilt güzelliği için özellikle yüzü pürüzsüz yapan bir sabun tavsiye edildi. İşte yüzü porselen gibi pürüzsüz yapan sabun...

Beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, cilt sağlığı ve güzelliği için önemli önerilerde bulundu. Karatay, özellikle zeytinyağı içeren doğal sabunun cilt için en faydalı sabun olduğunu belirterek, cildin doğal yağ dengesini koruduğunu ve cildi nemlendirdiğini ifade etti. Doğal sabunun yaraların iyileştirilmesinde ve cildin korunmasında etkili olduğunu vurgulayan Karatay, kimyasal içerikli sabunlardan daha hafif ve cilt dostu olduğunu söyledi.

zeytin-sabun.jpg

Doğal sabunların içeriğinde bulunan doğal yağlar ve maddeler sayesinde cildi temizlerken nemlendirdiğini, ciltteki yağ dengesini korumaya yardımcı olduğunu belirten Karatay, ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde cildi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabileceğini ifade etti. Saç sağlığı için de zeytinyağı içeren doğal sabunların iyi bir seçenek olabileceğini söyleyen Karatay, zeytinyağının saçı besleyebileceğini, nemlendirebileceğini ve doğal parlaklığını artırabileceğini belirtti.

sabun-2.jpg

Öte yandan, cilt sağlığı için önerilerde bulunan Karatay, omega-3 yağ asitleri, C vitamini, yeşil yapraklı sebzeler, su ve zeytinyağı tüketimine dikkat edilmesini önerdi. Omega-3 yağ asitlerinin cildin nem dengesini koruduğunu ve iltihaplanmayı azalttığını, C vitamini açısından zengin meyve ve sebzelerin kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olduğunu belirten Karatay, yeşil yapraklı sebzelerin antioksidan bakımından zengin olduğunu ve cildin genç ve parlak kalmasına destek olduğunu ifade etti. Ayrıca, yeterli su içmenin cildin nem dengesini korumasına yardımcı olduğunu ve zeytinyağı içeren besinlerin cildin nemlenmesine katkı sağladığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar